În mod inevitabil, atunci când spunem Piața de Crăciun, gândul ne zboară la Viena, oraș ce poartă amprenta epocii imperiale, cu bisericile sale baroce, clădirile aristocratice și luxoasele palate imperiale, toate fiind puse în valoare în orice anotimp al anului, insă în perioada Crăciunului, Viena se transformă într-un oraș al colindelor, al brazilor împodobiți cu mii și mii de luminițe colorate, iar vizita în Piața de Crăciun reprezintă o experiență cu adevărat unică, potrivit travelwise.
În fața impozantei clădiri neogotice a Primăriei din Viena (Rathaus), an de an, de pe la jumătatea lui noiembrie și până în ajun de Crăciun, se organizează celebra Piață de Crăciun, când parcul dintre Primărie și Ringul vienez dezvăluie o țară a poveștilor de iarnă, cu căsuțe din lemn frumos împodobite cu crenguțe de brad, beculețe colorate alături de nelipsitul Moș Crăciun și a lui sanie trasă de reni.
Cu siguranță că cei care ajung în Viena în preajma Crăciunului, vor dedica o zi întreaga acestui decor mirific, o încântare pentru toate simțurile. Tradiționalul vin fiert (Gluhwein), turta dulce glazurată, în diferite forme și culori (Lebkuchen), gustoșii cârnați sfârâind pe grătare, mirosul de castane coapte, alune și migdale caramelizate, delicioasele prăjituri cu fructe confiate, toate acestea sunt de neuitat, iar gustul lor unic savurat în fața unei căsuțe, admirând minunatele decorațiuni pentru bradul de Crăciun, în acordurile frumoaselor colinde de Crăciun, în acordurile frumoaselor colinde de Crăciun, vor fi întotdeauna amintiri pe care le vei purta cu tine oriunde vei petrece Crăciunul.
Viena nu ar fi completă fără atmosfera relaxantă și în același timp romantică a unei cafenele vieneze. Fără îndoială, Viena este tărâmul cafenelelor. De la deschiderea primei cafenele din Viena (1685) și până în prezent, acest loc poartă amprenta unui spațiu unde, în fața unei cești ce aruncă împrejur o aromă îmbietoare de cafea (si de ce nu a unui delicios Apfelstrudel sau a renumitei prăjituri Sacher Torte), puteți zăbovi ore în șir conversând, citind, admirând frumoasele interioare cu tapiserie din catifea și tablouri de epocă, ascultând muzică ce creează o atmosferă specifică, sau pur și simplu admirând impunătoarele clădiri, fiind martori la spectacolul străzii.
O cafenea ce nu trebuie ocolită în Viena se află la parterul Hotelului Sacher deschis în 1876 de Eduard Sacher, fiul celebrului cofetar imperial Frantz Sacher. Hotelul se află printre cele mai luxoase locații din Viena, având de-a lungul timpului oaspeți de seamă împărați, oameni politici, diplomați, artiști și scriitori celebri. Frantz Sacher, cofetarul cancelarului Metternich a creat, în anul 1832, renumita prăjitură vieneză care îi poartă numele (Sacher Torte), după o rețetă învăluită în mister până astăzi. Combinația dintre blatul de cacao dulce-amărui și gustul dulce-acrișor al gemului de caise, totul învelit în glazură de ciocolată fină, însoțit de o porție de frișcă, aduce un plus de savoare amintirilor vieneze.