Drum de mare viteză Craiova – Târgu Jiu: Ultimul lot a intrat în procedura de licitație

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a demarat procedura de licitație și pentru ultimul lot al drumului de mare viteză Craiova - Târgu Jiu, au informat marți oficialii de la Transporturi.
Anemona Andone - mar, 17 sept. 2024, 16:48
Drum de mare viteză Craiova - Târgu Jiu: Ultimul lot a intrat în procedura de licitație

„Am transmis astăzi, spre validare, la ANAP documentația de atribuire pentru contractul necesar construcției ultimului lot al drumului de mare viteză Craiova – Târgu Jiu (110 km)”, a anunțat Cristian Pistol pe Facebook.

craiova targu jiu

Cu o lungime de 19,25 km, construcția acestui sector de drum expres are alocată o durată maximă de 34 de luni (10 luni proiectare și 34 de luni execuție).

Lotul 6 Craiova – Târgu Jiu va avea viaduct de peste 600 metri

Pe traseu vor fi construite 25 de lucrări de artă (inclusiv un viaduct cu o lungime de 644 m) dar și două parcări de scurtă durată.

Lotul 6 pornește din zona orașului Târgu Cărbunești (unde va fi asigurată conexiunea cu DJ661 si se finalizează în zona Variantei de Ocolire (VO) Târgu Jiu.

craiova targu jiuContractul pentru proiectarea și execuția acestui lot este finanțat prin Programul Transport (PT) 2021 – 2027.

Anunțul de participare la licitație (în cadrul căruia va fi stabilită și data limită pentru depunerea ofertelor) va fi publicat după validarea de către ANAP a documentatiei de atribuire, a explicat șeful CNAIR.

Noul drum de mare viteză are profil mixt (profil de autostradă între Craiova și Filiași și profil de drum expres între Filiași și Târgu Jiu) și este format din 6 loturi.

Contractul pentru lotul 5 a intrat în faza de licitație la finalul lui august.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
Portocalele grecești, cele mai vândute în România, s-au ieftinit la producător cu peste 28% față de anul trecut
Portocalele grecești, cele mai vândute în România, s-au ieftinit la producător cu peste 28% față de anul trecut
Urmare a unei producții bune, prețul mediu al portocalelor la ieșirea din stațiile grecești de sortare și ambalare a ajuns la un minim al ultimilor ani. Grecia este principalul furnizor de......
Filmele 4K pe Netflix și meciurile de fotbal, imposibil de vizionat în România dacă viteza internetului va continua să scadă – asociație de profil
Filmele 4K pe Netflix și meciurile de fotbal, imposibil de vizionat în România dacă viteza internetului va continua să ...
Dacă după anul 2010, România a fost recunoscută mulți ani la rând pentru o infrastructură bine dezvoltată pentru ...
Ghinion: Când vine apă multă pe Dunăre, cea mai mare hidrocentrală din România funcționează la doar 60 % din capacitate
Ghinion: Când vine apă multă pe Dunăre, cea mai mare hidrocentrală din România funcționează la doar 60 % din capacitate
După o primăvară și o vară secetoase, care au redus drastic producția de energie hidroelectrică, prognoza arată că ...
Numărul turiștilor străini ajunși în Japonia a scăzut sub 3 milioane în luna august
Numărul turiștilor străini ajunși în Japonia a scăzut sub 3 milioane în luna august
Numărul turiştilor străini în Japonia a scăzut în august sub trei milioane, pentru prima dată în ultimele şase luni, ...