Elicopterul de la Craiova va asigura asistenţa medicală de urgenţă în zona de sud a României, respectiv în judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Teleorman, zone în care, din cauza configuraţiei geografice, transportul rutier şi accesul în mediul rural pentru salvarea vieţii şi pentru intervenţiile de urgenţă sunt dificile.
Personalul medical care va asigura asistenţa medicală de urgenţă va proveni din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, aflat în administrarea Ministerului Sănătăţii. Personalul tehnic şi piloţii vor fi asiguraţi de către Inspectoratul General de Aviaţie.
Operarea, funcţionarea şi finanţarea asistenţei de urgenţă acordate cu elicopterul sunt acoperite din fonduri de la bugetul de stat.
În prezent, avem baze aeriene de salvare la Tîrgu-Mureş, Bucureşti, Iaşi şi Arad.
“Dispunerea raţională a punctelor de operare în teritoriu duce la eliminarea, în mare parte a dificultăţilor întâmpinate la traversarea lanţurilor muntoase şi vine în sprijinul comunităţilor din aceste zone. Prin înfiinţarea noilor puncte de operare, se realizează practic operaţionalizarea la întregul teritoriu naţional”, a declarat Raed Arafat, ministrul Sănătăţii.