Creatorul jocului Candy Crush Saga continuă angajările la Bucureşti. Ce caută acum
Compania a publicat pe 14 august, pe site-urile specializate, noi anunţuri de angajare.
Se caută câte un angajat pentru următoarele posturi (click pe fiecare post pentru a aplica):
Data Scientist – Gaming Analytics.
Ultima zi pentru depunerea CV-urilor este 9 septembrie 2013.
Cum a ajuns King în România
Povestea King începe în România în 2011 cu patru programatori şi un birou mic într-o clădire pe Calea Victoriei. Decizia King de a deschide un studio în Bucureşti a fost spontană şi a prins formă într-o discuţie informală dintre Mihai Sfrijan, acum head of studio King România, şi oficialii King din Stockholm, potrivit Hipo.ro.
Atraşi de experienţa programatorilor români, executivii King au hotărât să mute planul deschiderii studioului de pe hârtie în realitate. Astfel, împreună cu Paul Grigoraş, Cristian Bidea şi Virgiliu Ionescu, Mihai Sfrijan inaugurează primul studio King din România. La scurt timp, odată cu succesul jocurilor dezvoltate de King, a crescut şi echipa din Bucureşti. La finalul lui 2012, King România număra 30 de angajţi şi ocupa primul etaj al clădirii Unirii Factory.
În prezent, studioul are 36 de angajţi şi continuă să îşi extindă echipa cu noi profesionişti care să se dedice dezvoltării şi testării hit-urilor existente, dar şi a noilor titluri ce urmează să fie lansate.
Jocul are peste 44 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună, mai mult decât Spotify, Pinterest şi rivalul Farmiville, creat de cei de la Zynga. Veriunea pentru Facebook a jocului i-a ajutat pe cei de la King să detroneze Zynga de pe tronul de cel mai mare creator de jocuri din reţeaua socială Pereţii sediului companiei King de la Londra sunt tapetaţi cu pesonajele din joc care i-au adus aproape 600.000 de dolari pe zi, scrie publicaţia The Independent. Compania are un portofoliu cu 200 de jocuri, dintre care opt au fost lansate pe Facebook şi trei pe mobil.