”Odată cu această schimbare organizațională în cadrul Grupului nostru, ne-am transformat într-o sucursală a Credit Europe Bank N.V.. Acest lucru crește sinergia și asigură o mai bună utilizare a resurselor. De această schimbare beneficiază atât clienții, cât și partenerii noștri de afaceri de pe piața din România, nu numai prin prisma produselor și serviciilor pe care le oferim, ci și în ceea ce privește îmbunătățirea capacităților noastre digitale”, explică pentru Economica.net reprezentanții băncii.
Pentru clienții din România nu există nicio schimbare, depozitele rămân protejate și nu sunt necesare acțiuni suplimentare din partea lor. Toate punctele de contact cu care clienții sunt familiarizați – rețeaua de unități teritoriale, ATM-uri și POS-uri – nu sunt afectate de fuziune.
Reprezentanții băncii au subliniat că, îmbunătățesc constant produsele și serviciile pe care le oferă și vor continua să facă acest lucru și după fuziune. ”Capacitatea noastră de a oferi clienților noștri produse de încredere și servicii financiare ușor de utilizat va fi îmbunătățită odată cu finalizarea acestui proces”, subliniază aceștia.
În urma fuziunii, Credit Europe Bank N.V. Amsterdam Sucursala București își va crește capacitățile atât în ceea ce privește produsele și serviciile, cât și în ceea ce privește digitalizarea.
Reprezentanții Credit Europe văd că, în 2025, piața bancară din România se pregătește să crească susținut, datorită încrederii sporite a consumatorilor, veniturilor disponibile mai mari și investițiilor finanțate de UE.
”Apartenența României la Spațiul Schengen consolidează conectivitatea economică, iar fuziuni strategice cresc competitivitatea și eficiența sectorului bancar. Aceste evoluţii îl poziţionează ca un motor cheie al rezilienţei şi modernizării economice”, au concluzionat ei.