Creştere cu circa 40% a numărului firmelor care oferă tichete cadou de Paşti, emise de Up România
“Companiile din România apreciază din ce în ce mai mult avantajele acestui instrument de motivare și recompensare a angajaților, iar acest lucru se reflectă în ponderea ridicată pe care tichetele valorice o au în pachetele de beneficii salariale. Angajații își doresc să fie apreciați pentru munca și ideile lor, iar angajatorii, prin recunoașterea importanței fiecărei persoane în cadrul organizației, contribuie la crearea unui mediu de lucru performant“, susține Elena Pap, director general al Up România.
Tichetele cadou aduc angajatorilor o serie de beneficii fiscale: sunt neimpozabile și scutite de contribuții în cuantum de până la 150 de lei de persoană, și sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, în limita a 5% din fondul de salarii.
Tichetele cadou pot fi acordate tuturor angajaților, dar și copiilor minori ai acestora, beneficiind de aceleași condiții fiscale. În egală măsură, ele pot fi achiziționate și de către societățile care au cel puțin un angajat.
În situațiile în care angajatorii optează să ofere tichete cadou care depășesc valoarea de 150 de lei, la diferența dintre suma de 150 de lei și valoarea totală a tichetelor cadou oferite per persoană se aplică 10% impozit pe venit plus contribuțiile sociale obligatorii: CAS de 25%, CASS de 10% și contribuția asiguratorie pentru muncă de 2,25%.
Toate aceste avantaje ale tichetelor cadou rămân neschimbate, în urma prevederilor fiscale intrate în vigoare de la 1 ianuarie 2018.
În 2017, cele mai multe tichete cadou de Paști ale Up România au fost folosite în magazine de electronice și electrocasnice, în hypermarketuri, și pentru achiziționarea de cosmetice sau haine, spun oficialii companiei.
Up România este unul dintre cei mai mari jucători din piaţa românească a tichetelor valorice. Ceilalţi jucători mari din această piaţă sunt: Edenred şi Sodexo.