Creştere de 30% pentru De’Longhi România în 2018. Compania a atins o cifră de afaceri de 1,22 miliarde de lei

De'Longhi România, parte a Grupului De'Longhi, proprietarul mărcilor Kenwood, Braun și De'Longhi, a înregistrat, anul trecut, o creștere de aproximativ 30% față de 2017, atingând o cifră de afaceri de 1,22 miliarde de lei, a anunţat compania printr-un comunicat de presă.
Economica.net - mar, 21 mai 2019, 07:23
Creştere de 30% pentru De'Longhi România în 2018. Compania a atins o cifră de afaceri de 1,22 miliarde de lei

Compania operează una dintre cele mai mari fabrici din grup în Jucu, judeţul Cluj, pe platforma de 65.000 mp pe care a preluat-o în februarie 2012. De’Longhi Group a deschis anul trecut și un birou comercial în România, pentru a răspunde mai bine nevoilor pieței locale.

La uzina din Jucu, compania produce espressoare complet automate marca De’Longhi, mixere și blendere de mână marca Braun, precum și espressoare cu capsule pentru una dintre companiile sale partenere.

„Într-un an, producem peste 1,4 milioane de espressoare complet automate, 2,3 milioane de aparate electrocasnice mici pentru prepararea alimentelor, precum și 700.000 de espressoare cu capsule”, a declarat Massimo Paronitti, director de operațiuni pentru Europa, în cadrul grupului.

„Dacă ne uităm la categoriile espressoare complet automate și blendere de mână, 85% din vânzările noastre din 2018 sunt reprezentate de produse fabricate în unitatea noastră din Jucu și suntem bucuroși să vedem că publicul din România are o apreciere deosebită pentru aparatele produse local”, a precizat Peter Ferluga, director comercial al De’Longhi România.

Cea mai mare parte a producției locale este exportată, iar printre ţările de destinaţie se regăsesc pieţe precum Marea Britanie, Franța, Germania sau Australia.

„Pe lângă faptul că aici avem una dintre cele mai mari fabrici din cadrul Grupului și cel mai mare număr de angajați din Europa, România are și un potențial ridicat de a deveni o piață foarte importantă pentru noi în ceea ce privește vânzările. Avem branduri de renume la nivel internațional, deoarece De’Longhi este producătorul nr. 1 de cafea din lume, Braun este numărul 1 la nivel mondial în blendere de mână, iar Kenwood este, de asemenea, lider la nivel european în aparate pentru prepararea mâncării. Prin urmare, obiectivul nostru este să ne creștem semnificativ cota de piață la nivel local, pe toate mărcile, și suntem foarte încrezători, pentru că avem unele dintre cele mai bune produse din fiecare categorie”, a adăugat Peter Ferluga.

Echipa De’Longhi a crescut cu peste 570 de persoane anul trecut, ajungând la un total de 2.400 de angajați în 2018.

„În 2019, obiectivul nostru este consolidarea creșterii semnificative pe care am avut-o în ultimii 5 ani. În prezent avem o echipă frumoasă și avem încă poziții deschise pentru uzina noastră din Jucu. Căutăm în principal profiluri tehnice, precum ingineri de proces, de produs și de calitate”, spune Massimo Paronitti.

Investiţiile companiei în România au fost, până în prezent, de peste 120 de milioane de euro în 6 ani.

„Numai anul trecut, am investit 73 milioane de lei într-o nouă dezvoltare de 20.000 mp, în mașini de injecție mase plastice și în linii noi de asamblare. Pentru acest an, am bugetat alte investiții de 9 milioane de euro”, a precizat spune Massimo Paronitti.

De’Longhi este o marcă italienească înființată în urmă cu peste 100 de ani, cunoscută mai ales pentru producţia de espressoare pentru uz casnic. Sub această marcă, grupul produce și alte categorii de electrocasnice mici: climatizare, sisteme de încălzire, aparate pentru prepararea mâncării, dezumidificatoare etc.

Kenwood este o companie britanică, fondată în 1947 de Kenneth Wood și şi cunoscută în Europa mai ales pentru roboții de bucătărie. Compania este prezentă în peste 40 de țări și a fost cumpărată de Grupul De’Longhi în 2001.

Braun este o companie germană cu peste 90 de ani de existenţă. De’Longhi a achiziționat drepturile pentru categoria de îngrijire a locuinței, printre care se numără și electrocasnicele mici de bucătărie sau fiarele de călcat, încă din anul 2013.

Despre Grupul De’Longhi

În 1902, familia De’Longhi deschidea un mic atelier de fabricare a pieselor industriale. Devenit mai târziu unul dintre marii producători de calorifere electrice și aparate de aer condiționat, compania s-a extins pentru a include aproape orice categorie de aparate electrocasnice mici, de la cele pentru prepararea cafelei și a alimentelor, la cele pentru îngrijirea locuinței și a rufelor.

În 2001, compania De’Longhi a achiziționat producătorul britanic de aparate de preparare a mâncării Kenwood, extinzându-și oferta de produse din gamă și asigurându-și poziția de lider în categoria roboților de bucătărie. De’Longhi și-a continuat extinderea și, în 2013, a cumpărat de la Procter & Gamble drepturile asupra produselor de uz casnic Braun.

Grupul De’Longhi este prezent în peste 40 de țări și își comercializează produsele în întreaga lume.

Te-ar mai putea interesa și
BLACK FRIDAY NISSA 2024: Extra Reduceri, Noutăți și Discounturi de până la 80%!
BLACK FRIDAY NISSA 2024: Extra Reduceri, Noutăți și Discounturi de până la 80%!
Black Friday la NISSA devine mai mult decât un eveniment de shopping – este o experiență complet reinventată! Cu reduceri spectaculoase de până la 80% și o selecție exclusivă de produse,......
Bitcoin ajunge la un nou record istoric de peste 97.000 de dolari: Top proiecte de investit
Bitcoin ajunge la un nou record istoric de peste 97.000 de dolari: Top proiecte de investit
Bitcoin a atins recent un nou maxim istoric de 97.862 dolari, și nu arată semne de încetinire. Se pare că va ajunge la ...
Tarom a contractat un Airbus A320 de la Dan Air
Tarom a contractat un Airbus A320 de la Dan Air
Tarom a încheiat un parteneriat cu Dan Air şi a contractat, în regim ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance, Insurance), o ...
Tribunalul obligă Administrația de Apă Dobrogea Litoral sa comunice studiile de ecotoxicitate pentru proiectul Neptun Deep
Tribunalul obligă Administrația de Apă Dobrogea Litoral sa comunice studiile de ecotoxicitate pentru proiectul Neptun ...
Tribunalul Bucureşti obligă Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral şi Institutul Grigore Antipa să comunice ...