Creștere de 4,5% a vânzărilor Carrefour România în trimestrul trei. Retailerul spune că are trafic mai mare în magazine și că importanța mărcilor private crește

Vânzările celor 412 magazine Carrefour România au crescut în trimestrul trei al anului cu 4,5% față de perioada similară a anului trecut, inclusiv pe fondul creșterii traficului din magazine. Valorile pieței locale plasează Carrefour România pe poziția a treia în ceea ce privește evoluția cifrei de afaceri în Europa.
Alina Stanciu - lun, 30 oct. 2023, 14:18
Creștere de 4,5% a vânzărilor Carrefour România în trimestrul trei. Retailerul spune că are trafic mai mare în magazine și că importanța mărcilor private crește

Retailerul francez Carrefour a înregistrat în România, în trimestrul trei al anului, un plus de  4,5% al cifrei de afaceri (Like for Like), cu o creștere a traficului în magazine, potrivit raportulu financiar al companiei.

De asemenea, rezultatele a fost influențate de vânzările de produse marcă proprie Carrefour care au depășit 35% din vânzările de produse alimentare, după o creștere de 3 puncte față de T3 2022.

Trendul rămâne astfel pozitiv raportat la 2022, dar creșterea și-a mai încetinit ritmul față de trimestrul doi când vânzările s-au majorat cu 7,5% comparativ cu aceeași perioadă a lui 2022.

Comparativ cu restul statelor din Europa, România înregistrează, ca și în Q2, a treia cea mai mare creștere, după Belgia (7,5%) și Spania (5%).

„Rezultatele din cel de-al treilea trimestru reflectă capacitatea Carrefour România de a-și adapta modelul de business și de a acționa într-un context european provocator. Ne menținem angajamentul pe plan local de a proteja puterea de cumpărare a românilor, prin promoții și campanii personalizate. Intensificarea traficului în cele peste 410 magazine multiformat din țară ne dă încredere că suntem bine poziționați în regiune, pentru o creștere accelerată. Portofoliul de mărci private joacă, de asemenea, un rol cheie, așa cum s-a dovedit și în rezultatele din T3 la nivel de Grup, ajungând la 35% din vânzările de alimente, astfel că acesta este un alt domeniu prioritar de investiții. Ne continuăm misiunea de a câștiga locul de top pentru ceea ce contează cu adevărat pentru clienții noștri: calitate fără compromisuri, produse locale și proaspete și o experiență optimă la cumpărături”, a declarat Régis Moratin, CFO Carrefour România.

Carrefour România își continuă planurile de extindere, încheind T3 cu 412 magazine, împreună cu o amprentă digitală extinsă prin intermediul partenerilor săi de e-commerce, Bringo și Glovo.

LFL   Q2 2023 Q3 2023
Spania   +7.7% +5.0%
Italia   +4.7% +1.7%
Belgia   +12.5% +7.5%
Polonia   +0.4% -3.9%
România   +7.5% +4.5%
Europa (excl. Franța)   +7.4% +4.1%

 

Creștere de 9% la nivel de grup

La nivel de grup, Carrefour și-a crescut vânzările cu 9% față de aceeași perioadă a anului trecut și 31% creștere pentru e-commerce.

„Într-un context de presiune continuă asupra puterii de cumpărare a clienților noștri, Grupul nostru a confirmat soliditatea dinamicii sale comerciale și atractivitatea modelului său, grație angajamentului neîncetat al echipelor sale. În al treilea trimestru, am continuat implementarea planului Carrefour 2026, în special prin implementarea metodei Maxi în magazinele noastre europene, prin operaționalizarea completă a Eureca, platforma noastră de achiziții europene, și prin continuarea transformării noastre digitale, cu o creștere robustă în e-commerce și o utilizare tot mai mare a soluțiilor tech & data. În acest context, Carrefour se îndreaptă cu încredere spre finalul anului și își confirmă obiectivele pentru întregul an 2023.”, a declarat Alexandre Bompard, Chairman și CEO Grup Carrefour.

Carrefour a înregistrat o creștere solidă a vânzărilor în Franța (+4,3% LFL) și în Europa (+4,1% LFL) în T3. Trimestrul a fost marcat de o continuare a tendințelor observate în ultimele luni, cu o activitate și un comportament al clienților în linie cu cele din trimestrul precedent.

În Franța și Europa, evoluția vânzărilor în T3 (c. +4% LFL) față de T2 (c.+7% LFL) a reflectat încetinirea generală a inflației alimentelor cu aproximativ trei puncte, în raport cu accelerarea puternică a inflației în 2022. Prețurile de consum au rămas stabile la nivel global, lună de lună, începând din vară, în Europa. Pe fondul unei presiuni continue asupra puterii de cumpărare (inflația cumulată pe parcursul a doi ani de aproximativ +20% în Europa de Vest și +30% în Europa de Est), comportamentul consumatorilor a rămas neschimbat, cu o continuă scădere a tranzacțiilor, iar volumele de produse alimentare și nealimentare au continuat să se contracte în trimestrul al treilea, într-un ritm apropiat de cel din trimestrul anterior.

 

Te-ar mai putea interesa și
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Românii se află printre europenii care se tem cel mai mult că inteligența artificială va duce la pierderea multor locuri de muncă în țara lor, potrivit unui studiu realizat în 33 de țări.......
BNP Paribas creează un gigant european în domeniul gestionării activelor,după tranzacţia 5,1 miliarde euro cu Axa
BNP Paribas creează un gigant european în domeniul gestionării activelor,după tranzacţia 5,1 miliarde euro cu Axa
BNP Paribas SA va plăti 5,1 miliarde de euro pentru achiziţionarea diviziei de gestionare a activelor grupului francez ...
AUR nu participă la consultările de la Cotroceni; Simion: Nu avem ce discuta cu un preşedinte ilegitim
AUR nu participă la consultările de la Cotroceni; Simion: Nu avem ce discuta cu un preşedinte ilegitim
Preşedintele AUR, George Simion, a anunţat că formaţiunea sa nu participă la consultările de la Palatul Cotroceni pentru ...
Costin (BNS): Este greu de crezut că va apărea o nouă Lege de salarizare în sectorul bugetar până în 2029
Costin (BNS): Este greu de crezut că va apărea o nouă Lege de salarizare în sectorul bugetar până în 2029
România va avea o nouă Lege de salarizare în sectorul bugetar, care presupune o creştere de cheltuială salarială, atunci ...