Creşterea producţiei de gaze naturale a Statelor Unite încetineşte, din cauza infrastructurii
SUA sunt deja cel mai mare producător global de gaze naturale. Dar cele două mari centre de producţie – regiunea Apalaşi şi vestul Texasului – se confruntă cu o încetinire a creşterii, companiile dând vina pe lipsa infrastructurii adecvate de conducte, chiar dacă preţurile au atins cel mai ridicat nivel din ultimii 14 ani, scrie Agerpres.
De la invadarea Ucrainei de către Rusia, în 24 februarie, preţurile gazelor în SUA au urcat cu aproximativ 50%, în condiţiile în care statele din Europa au cerut SUA, al doilea mare exportator global, să trimită o cantitate mai mare de gaze naturale lichefiate (GNL), pentru a-şi reduce dependenţa de Rusia.
În regiunea Apalaşi, care anul trecut a furnizat aproximativ 37% din gazele SUA, este din ce ce mai dificil pentru companiile energetice să construiască noi conducte pentru transportul gazelor. Analiştii avertizează că producţia de gaze în vestul Texasului ar putea încetini semnificativ în 2023 dacă nu vor fi construite rapid conducte.
Cele mai mari economii europene au importat aproximativ 18,3 bcfd din Rusia. În prezent SUA pot exporta aproximativ 9,8 bcfd sub formă de gaze naturale lichefiate. Câteva companii vor să majoreze exporturile, dar sunt necesare noi capacităţi substanţiale de export GNL.