‘Punctual, în ceea ce priveşte plata taxelor, am reuşit modificarea HG care suprataxa contribuabilul. Sperăm ca, foarte curând, să fie introdusă distribuirea credenţialelor (setul de informaţii, respectiv user, parolă şi instrucţiuni de folosire a acestora destinat accesării şi utilizării funcţionalităţilor SNEP – n. r.) către persoane fizice şi juridice pentru a debloca Ghişeul.ro. Ne lăudăm că avem broadband de mare viteză, dar ştim cu toţii că 45% din populaţia noastră este departe de accesul la Internet. Sperăm că va exista o preocupare concretă din partea statului pentru rezolvarea acestui aspect. Există fonduri importante care pot fi utilizate pentru investiţii în această infrastructură, dar este nevoie să ne întâlnim la mijloc pentru că, în momentul de faţă, business-case-ul nu există. Există modele europene prin care statul, prin poştă, de exemplu, a reuşit să aducă această infrastructură în zona rurală’, a explicat Creţu.
Acesta a menţionat, totodată, că în România trebuie să existe consilii consultative din care să facă parte lideri ai companiilor pentru ca ideile din sectorul IT&C să fie discutate şi puse în practică.
‘Personal, cred că trebuie instituite nişte consilii consultative formate din lideri ai companiilor, pentru ca ideile din sector să fie discutate şi puse în practică, ulterior. Visa a lansat o strategie naţională a plăţilor electronice în sectorul public, încă de anul trecut’, a explicat şeful Visa România şi Croaţia.
Publicaţia ‘Comunic@ţii Mobile’ a organizat, vineri, o conferinţă de specialitate cu tema ‘Mobile Money&Digital Payments’, eveniment la care participă reprezentanţi ai autorităţii centrale şi jucători din industria de profil.