‘Prin sprijinirea dezvoltării IMM-urilor de către stat, este încurajată clasa de mijloc. Programele ce urmează a fi implementate de guvern, referitoare la IMM-uri, vor contribui nu doar la dezvoltarea acestor afaceri, dar şi la crearea de noi locuri de muncă şi chiar generarea de creştere economică, fiind vorba de cel mai dinamic şi răspândit tip de companii’, a spus Socol.
Spre exemplu, prin programul ‘Tineri Întreprinzători’, guvernul susţine prin finanţarea cu 50%, dar nu mai mult de 10.000 de euro, a cheltuielilor eligibile destinate în vederea realizării unui plan de afaceri. Practic, statul suportă jumătate din cheltuielile pe care tinerii antreprenori le au atunci când vor să pornească o afacere. De asemenea, pentru cealaltă jumătate, pot fi acordate garanţii de 80% prin FNGCIMM, în vederea accesării unui credit.
,,Acesta este un singur program, dar mai sunt şi altele, precum Start sau schema de ajutor de minimis, unde bugetul e de două miliarde de lei, cu posibilitatea extinderii la patru miliarde de lei. Un alt program este cel pentru dezvoltarea IMM-urilor, prin care beneficiarii eligibili pot primi o finanţare nerambursabilă de până la 80%, dar nu mai mult de 80.000 lei. Toate acestea sunt măsuri palpabile, care sprijină direct economia, acţionând la baza ei. De altfel, IMM-urile sunt considerate a fi, în multe state europene, motorul economiei’, a declarat Cristian Socol.