Criza Covid-19 în industria lactatelor. Producătorul Napolact vinde cu 30-50% mai mult

FrieslandCampina, producătorul brandului Napolact, a raportat în această perioadă creșteri ale vânzărilor între 30 și 50% față de media unei luni obișnuite.
Alina Stanciu - joi, 30 apr. 2020, 18:45
Criza Covid-19 în industria lactatelor. Producătorul Napolact vinde cu 30-50% mai mult

FrislandCampina, unul dintre principalii jucători pe piața lactatelor din România, cu afaceri de aproximativ 90 de milioane de euro în 2019, are creșteri fără precedent ale vânzărilor. Procesatorul este astfel nevoit să își crească echipa cu 20 de oameni pe care îi va păstra și după această perioadă de criză.

“Pe fondul pandemiei, cererea de produse este într-o creștere accentuată și ne așteptăm ca această situație să continue în viitorul apropiat. Suntem cu toții conștienți de explozia vânzărilor din industria alimentară. În cazaul nostru, cererea de produse Napolact a crescut cu între 30% și 50% față de media unei luni de dinaintea acestei perioade”, a declarat pentru ECONOMICA.NET  Ferenc Szecskó, Managing Director al FrieslandCampina România.

Potrivit acestuia, pentru moment compania va suplimenta cu 20 numărul locurilor de muncă în cele două fabrici. Este vorba despre poziții permanente pentru care procesatorul caută personal. “Colegii noștri din fabricile de la Cluj și Mureș, precum și cei din depozite muncesc într-un ritm susținut pentru a se asigura că produsele noastre ajung în magazine”, mai spune managerul companiei.

 Ce se întâmplă cu materia primă când cererea crește peste medie

În ceea ce privește posibilitatea de a se aproviziona cu lapte materie primă din România, oficialul companiei susține că “pentru produsele Napolact folosim doar lapte de la cele 1.000 de ferme din Ardeal cu care colaborăm”.

Friesland Campina produce lapte și sub brandurile Milli și Oke, dar și sub mărci private ale retailerilor precum Mega Image sau Lidl. Procesatorul nu a precizat însă care este proveniența laptelui materie primă pentru aceste mărci și nici nu a răspuns la întrebarea ECONOMICA.NET legată de raportul actual dintre vânzările sub brandurile FrieslandCampina și vânzările sub umbrela mărcilor private ale retailerilor. Procesatorul nu a făcut comentarii nici pe marginea evoluției prețurilor.

“Furnizorii noștri fac tot posibilul pentru a susține continuitatea prezenței produselor Napolact în retail pentru ca ele să fie disponibile pentru toți consumatorii.  Planul nostru de business continuity se concentrează asupra fluxului de furnizori, producției și logisticii. De aceea, ne-am contactat de la bun început toți partenerii și ne-am asigurat ca putem face față acestor provocări împreună”, a adăugat Ferenc Szecskó. Potrivit acestuia, compania nu a avut sincope în zona de livrări.

Ce măsuri au luat în fabrici

De altfel, managerul mai spune că prioritățile companiei în perioada de criză generată de pandemie constau în continuitatea distribuției și siguranța angajaților. De aceea, munca în fabricile FrieslandCampina se desfășoară acum într-un mod complet diferit.

“Pentru început, am recurs imediat la măsuri de igienizare suplimentare și de distanțare, inclusiv la locul de muncă și nu am făcut rabat de la nicio investiție în ceea ce privește protejarea colegilor noștri. Toți cei care pot lucra de la distanță lucrează de acasă. Pentru colegii din fabrici asigurăm transportul cu microbuzele pentru a evita transportul în comun. Tot în fabrici, se lucrează în ture pentru a reduce cât mai mult contactul dintre colegi. Ambele fabrici lucrează în prezent la capacitate maximă. Toți colegii noștri din vânzări au echipament de protecție adecvat,precum si substanțe de igienizare.  Am comunicat cu cei peste 1.000 de fermieri parteneri Napolact și le-am oferit informații și susținere în gestionarea acestei situații la locul lor de muncă. Șoferii colectează laptele de la fermierii noștri zilnic. Ambii iau toate măsurile posibile pentru a preveni contaminarea. Am interzis vizitele în sediile noastre, cu excepția celor critice pentru buna desfășurare a activității de producție, cum ar fi mentenanța.  Întâlnirile de afaceri au acum loc exclusiv prin telefon sau în mediul online”, povestește Ferenc Szecskó.

FrieslandCampina este parte a grupului olandez Royal FrieslandCampina și are trei fabrici pe plan local, la Baciu, Târgu-Mu­reş şi Ţaga, județul Cluj unde procesează brânzeturi în colaborare cu Fabrica de Brânzeturi Transilvania. 

 

Te-ar mai putea interesa și
Qatarul va opri livrările de gaze spre UE dacă va fi amendat conform directivei privind diligenţa în materie de durabilitate
Qatarul va opri livrările de gaze spre UE dacă va fi amendat conform directivei privind diligenţa în materie de durabilitate
Qatarul a ameninţat că va opri livrările vitale de gaze spre Uniunea Europeană, dacă statele membre vor pune în aplicare cu stricteţe o nouă directivă privind diligenţa în materie de......
Bolojan: Premierul să fie propus de PSD, iat ministerele conform fiecărui partid
Bolojan: Premierul să fie propus de PSD, iat ministerele conform fiecărui partid
Preşedintele PNL, Ilie Bolojan, anunţă că poziţia formaţiunii politice pe care o reprezintă este ca premierul viitoarei ...
Loteria Română suplimentează fondul de câştiguri la Tragerile Speciale Loto de Crăciun, de duminică
Loteria Română suplimentează fondul de câştiguri la Tragerile Speciale Loto de Crăciun, de duminică
Loteria Română organizează, duminică, Tragerile Speciale Loto de Crăciun şi suplimentează fondul de câştiguri al ...
Gabriela Firea (PSD): Partidul are şi un plan B, în cazul în care negocierile se blochează – opoziţia
Gabriela Firea (PSD): Partidul are şi un plan B, în cazul în care negocierile se blochează – opoziţia
Europarlamentarul PSD Gabriela Firea a declarat, duminică, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al social-democraţilor, ...