Croatia Airlines: Bucureştiul devine din ce în ce mai popular ca destinaţie de city-break pentru croaţi

Pentru al doilea an consecutiv, compania naţională a Croaţiei leagă Bucureştiul de Zagreb. Chiar dacă anul trecut gradul de ocupare al avioanelor a fost mai redus decât media înregistrată pe companie, oficialii Croatia Airlines se aşteaptă la rezultate mai bune anul acesta şi se pare că Bucureştiul este atractiv ca destinaţie de city-break pentru croaţi.
Andrada Ghira - sâm, 07 apr. 2018, 06:09
Croatia Airlines: Bucureştiul devine din ce în ce mai popular ca destinaţie de city-break pentru croaţi

Croatia Airlines a aterizat pentru prima dată la Bucureşti anul trecut şi a lansat zborul direct care leagă Capitala de Zagreb. Croaţii nu părăsesc piaţa românească şi vor continua şi anul acesta zborurile de la Otopeni.

Din 2 mai şi până pe 26 octombrie 2018, Croatia Airlines va lega din nou Bucureştiul de Zagreb. De acolo, turiştii români pot călătorii tot cu avionul spre Dubrovnik, Split, Zadar şi Pula.

Reprezentanţii companiei nu au oferit numărul de pasageri transportaţi anul trecut pe această rută, însă spun că gradul de ocupare al avioanelor pe întreaga reţea de destinaţii a fost de 74,5%.

„Ruta operată între Zagreb şi Bucureşti a fost uşor sub gradul mediu de ocupare. Din moment ce a fost primul an operaţional, iar biletele au fost disponibile spre vânzare doar cu trei luni înainte de primul zbor, suntem încântaţi de rezultat”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Krešimir Mlinar, directorul operaţional al Croatia Airlines.

Dar, noua rută directă dintre cele două ţări a însemnat că şi turiştii croaţi au venit în România. Datele companiei arată că cetăţenii celor două ţări au călătorit pe această rută în egală măsură. Iar turiştii care vin la Bucureşti vin şi pentru vacanţe, dar şi pentru afaceri.

„Bucureştiul devine din ce în ce mai popular ca destinaţie de city-break pentru croaţi”, ne-a mai declarat oficialul Croatia Airlines.

Anult trecut, România a fost vizitată de 12.405 croaţi, cu 20% mai mulţi decât în 2016, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Ce aşteptări are compania pentru acest an

Pentru acest an, oficialul companiei estimează o creştere moderată a gradului de încărcare şi o creştere a numărului de pasageri, datorită frecvenţei mai mari.

„Pentru al doilea an de activitate putem estima cererea pe baza înregistrărilor de anul trecut și putem optimiza gradul de încărcare pe baza acestora. Avem încredere că această rută va va merge mai bine decât media Croatia Airlines”, a mai adăugat oficialul companiei.

Întrebat dacă Croatia Airlines are în plan lansarea şi altor rute directe din România spre Zagreb, Mlinar spune că pentru moment compania se concentrează pe Bucureşti, decât spre diversificarea spre alte aeroporturi.

„Disponibilitatea flotei este întodeauna o problemă şi nu putem asigura suficiente avioane pentru toate rutele bune, în special în timpul verii. Am prefera să ne concentrăm pe creşterea frecvenţelor la Bucureşti dacă vom găsi avioane disponibile”, ne-a mai declarat directorul operaţional al companiei croate.

Turiştii români care au ales anul trecut să-şi petreacă vacanţa în Croaţia nu au stat doar în Zagreb. Cele mai cerute transferuri au fost cele către Split, şi nu către Dubrovnik.

„Credem că unii dintre pasageri au călătorit la Zagreb şi au luat maşina pentru a vizita lacurile Plitvice şi alte obiective faimoase, după care au cumpărat un zbor din Split sau Dubrovnik spre casă, cu escală la Zagreb”, mai spune Mlinar.

Legături directe şi cu Slovenia 

Un alt operator naţional din Balcani a aterizat la Bucureşti anul acesta. Este vorba de compania aeriană Adria Airways, care din 27 martie leagă cu zboruri directe Capitala de Ljubljana. Compania va opera patru zboruri pe săptămână între cele două capitale, asta după ce renunţase la acesste zboruri în august 2009.

Legături directe cu Bucureştiul mai oferă şi compania Air Serbia, cu zbouri spre Belgrad. 

Te-ar mai putea interesa și
Sebastian Burduja: Cel mai probabil vom depăşi în 2024, după foarte mulţi ani, 1.000 de MW noi instalați în Sistemul Energetic Naţional
Sebastian Burduja: Cel mai probabil vom depăşi în 2024, după foarte mulţi ani, 1.000 de MW noi instalați în Sistemul ...
Capacităţile de producţie a energiei electrice puse în funcţiune până la această dată totalizează 900 MW şi ne aşteptăm la încă 100-300 MW până la finele anului, ceea ce înseamnă......
Viktor Orban: Votul pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen terestru va avea loc pe 12 decembrie
Viktor Orban: Votul pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen terestru va avea loc pe 12 decembrie
Miniştrii de interne din Uniunea Europeană vor vota pe 12 decembrie cu privire la propunerea Ungariei de a permite României ...
Poliția braziliană l-a pus sub acuzare pe fostul președinte Jair Bolsonaro pentru plănuirea unei lovituri de stat
Poliția braziliană l-a pus sub acuzare pe fostul președinte Jair Bolsonaro pentru plănuirea unei lovituri de stat
Poliţia Naţională braziliană l-a pus oficial sub acuzare joi pe fostul preşedinte de dreapta Jair Bolsonaro pentru plănuirea ...
Burduja: La această oră avem 29.463 de puncte de consum nealimentate. La nivelul ţării sunt 144 de localităţi. Se intervine cu 241 de echipe
Burduja: La această oră avem 29.463 de puncte de consum nealimentate. La nivelul ţării sunt 144 de localităţi. Se intervine ...
Un număr de 29.463 de puncte de consum erau nealimentate vineri după-amiaza, respectiv 144 de localităţi, dar nivelul ...