CRP consideră drept „abuzive presiunile sindicale exterioare asupra unei decizii manageriale privind raporturile de muncă din interiorul unei instituţii de presă, Societatea Română de Radiodifuziune (SRR), făcute sub aparenţa «apărării libertăţii de exprimare»”, se spune într-un comunicat, de miercuri, al CRP.
„Respectarea şi aplicarea procedurilor interne în materie de organizare a muncii şi evaluarea activităţii unui salariat al unei societăţi de presă, inclusiv din cadrul SRR, sunt de competenţa exclusivă a directorului general şi nu pot fi cenzurate sub aparenţa «apărării libertăţii de exprimare», asa cum se încearcă de câteva organizații sindicale, indiferent de calităţile pe care un angajat din domeniul administrativ susţine că le are”, se mai spune în comunicatul CRP.
Clubul Român de Presă va transmite comisiilor de specialitate ale Parlamentului şi prim-ministrului Guvernului această luare de poziţie, pe cale instituţională.
Conducerea SRR a decis recent întreruperea contractului de muncă a unui lider sindical din companie, acţiune care a atras proteste din partea unor organizaţii de apărare a libertăţii de exprimare.