CSAT autorizează Metaminds să participe în rețelele 5G din România

Metaminds, dezvoltator de soluții de tehnologie pentru servicii digitale, anunță că a obținut recent autorizarea pentru utilizarea tehnologiilor, echipamentelor și programelor software în infrastructurile de interes național și în rețelele 5G, conform deciziei Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).
Lidia Neagu - mie, 03 iul. 2024, 11:13
CSAT autorizează Metaminds să participe în rețelele 5G din România

”Decizia, semnată de prim-ministrul României și publicată în Monitorul Oficial la data de 01.07.2024, confirmă respectarea tuturor standardelor stricte de securitate și fiabilitate impuse de legislația națională și de rigorile Legii 163/2021. Obținerea acestei autorizări subliniază angajamentul companiei de a oferi soluții de tehnologie sigure și de încredere pentru infrastructurile de interes național și rețelele 5G”, arată compania într-un comunicat.

În cadrul procesului de  autorizare, au fost evaluate și două produse inovatoare, dezvoltate intern, care vor sprijini Metaminds în eforturile sale de a furniza soluții de tehnologie pentru servicii digitale.

Potrivit companiei, MetaMover este o soluție scalabilă, fiabilă și sigură pentru migrarea instanțelor virtuale între centre de date. MetaMover poate fi comparat cu un robot de mutare, specializat în transferul fișierelor digitale între diferite servere, similar modului în care un robot logistic mută cutii într-un depozit. Acesta oferă o interfață simplă ce implementează un flux de acțiuni specifice, permițând autentificarea în cadrul celor două centre de date (sursă și destinație), selectarea instanțelor virtuale și specificarea parametrilor de migrare sau replicare. MetaMover elimină erorile umane, optimizând activitatea și asigurând migrarea în paralel a instanțelor virtuale, astfel încât toate datele să ajungă în noua locație exact așa cum erau în vechea locație.

”TKPS este o platformă de evaluare și monitorizare unificată, care permite identificarea și remedierea imediată a problemelor de funcționare în infrastructurile IT. Platforma funcționează ca un medic, monitorizând sănătatea infrastructurii IT a unei companii sau instituții în timp real. TKPS folosește algoritmi avansați pentru a analiza datele și a oferi perspective detaliate asupra stării infrastructurii, prevenind defecțiunile și asigurând funcționarea optimă a aplicațiilor și resurselor. Platforma oferă suport pentru detectarea anomaliilor, analiza problemelor și intervenția rapidă în punctele critice”, mai arată sursa citată.

Metaminds este o companie românească, înființată în 2015, ce dezvoltă soluții de tehnologie pentru servicii digitale, pentru instituții publice  și companii private din industrii și sectoare strategice: telecomunicații, energie, utilități, financiar-bancar, apărare și siguranță națională.

Compania are o prezență importantă în piața IT&C din România, fie ca furnizor unic, fie alături de alți  jucători mari din industrie, în proiecte de digitalizare a sectorului public.

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Rafila: Am cumpărat circa 350 de incubatoare noi
Ministrul Rafila: Am cumpărat circa 350 de incubatoare noi
Ministerul Sănătăţii a cumpărat circa 350 de incubatoare noi şi mai multe ambulanţe de tip ATI pentru transportul nou-născuţilor către maternităţi de grad superior, a anunţat ministrul......
CNPP: Numărul beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a scăzut, în octombrie, cu 2.322 persoane
CNPP: Numărul beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a scăzut, în octombrie, cu 2.322 persoane
Numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a fost, în octombrie 2024, de 925.865 persoane, ...
Nicolae Ciucă: Doar PNL poate sparge planul toxic dintre PSD şi AUR
Nicolae Ciucă: Doar PNL poate sparge planul toxic dintre PSD şi AUR
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, candidat la Preşedinţia României, consideră că doar partidul pe care îl conduce ...
ONRC: Numărul firmelor dizolvate, în creştere cu aproape 7% în primele nouă luni din 2024
ONRC: Numărul firmelor dizolvate, în creştere cu aproape 7% în primele nouă luni din 2024
Numărul firmelor dizolvate a crescut cu 6,92%, în primele nouă luni din 2024, până la 30.094, faţă de 28.146 în perioada ...