Cererile de înscriere pentru concursul de admitere în magistratură pot fi depuse, până pe data de 16 iulie, la tribunalele în ale căror circumscripţii domiciliază candidaţii.
Potrivit unui anunţ postat pe pagina CSM, pe 25 august candidaţii vor susţine proba scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoştinţelor juridice la drept civil, drept penal, drept procesual civil şi drept procesual penal. La această probă candidaţii trebuie să obţină minim 70 de puncte pentru a fi declaraţi admişi.
Pe 8 septembrie va fi susţinut testul-grilă de verificare a raţionamentului logic, la care participă doar cei declaraţi admişi la testul grilă de verificare a cunoştinţelor juridice. În această etapă candidaţii trebuie să răspundă corect la minim 30 de întrebări din cele 100 ale căror răspunsuri se punctează, potrivit sursei citate.
„Nota obţinută la prima etapă este suma notelor obţinute la cele două probe, în raport cu următoarea pondere 70 la sută – testul grilă de verificare a cunoştinţelor juridice, 30 la sută – testul grilă de verificare a raţionamentului logic. Sunt declaraţi admişi în etapa a doua candidaţii admişi la fiecare dintree cele două probe, în ordinea descrescătoare a notei obţinute la prima etapă, în limita dublului numărului de locuri scoase la concurs, atunci când acesta este mai mare de 100, respectiv în limita triplului numărului de posturi scoase la concurs, atunci când acesta este mai mic sau egal cu 100”, se arată într-un anunţ postat pe pagina Consiliului Superior al Magistraturii.
Candidaţii admişi în etapa a doua vor susţine, în perioada 1 – 9 octombrie, un interviu.
Concursul de admitere în magistratură se organizează, potrivit hotărârilor plenului CSM din 4 şi 10 iunie, prin intermediul Institutului Naţional al Magistraturii, în perioada 25 iunie- 11 octombrie.