Cea mai mare companie low cost din Europa a aterizat la Bucureşti, cu preţuri la jumătate faţă de Tarom

14 11. 2013
ryanair2_58522200

Locul lăsat liber de compania Aer Lingus, care opera zboruri pe ruta București-Dublin, a fost preluat din primăvara acestui an de Tarom, care a anunțat o nouă rută. Compania Air Lingus a renunţat la cursele directe spre Dublin de la 30 aprilie, iar Tarom a început bătălia cu Blue Air de la 1 mai, cu trei curse săptămânale spre capitala Irlandei.

Acum, Ryanair a profitat de eliminarea taxei de 3 euro/pasager/zbor aplicată călătoriilor aeriene operatorilor irlandezi și a anunțat planul de expansiune cu noi curse, inclusiv spre București. Cursele directe spre Dublin vor începe pe 2 aprilie 2014.

CITEȘTE ȘI Cea mai mare companie low-cost din Europa zboară de la Bucureşti

ECONOMICA.NET a făcut o simulare de preţuri şi o comparaţie cu ceilalţi competitori pe această destinaţie pentru mai multe perioade, începând cu luna aprilie. Datele de călătorie selectate nu coincid la toate cele trei companii. Aşa că, pentru Tarom şi Blue Air am ales date apropiate. În cazul biletelor la Blue Air şi Ryanair, au fost luate în calcul biletele simple, fără bagaj suplimentar, check-in online şi cea mai ieftina variantă de plată.


Ce trebuie să ştiţi

Şi la Ryanair puteţi călători fără alt comision cu un singur bagaj în cabină. Acesta trebuie să nu depăşească greutatea de 10 kg şi să se încadrese în dimensiunile 55cmx4cmx20cm. Dacă aveţi un bagaj mai mare de 10 kg, se percep taxe: 30 de euro pentru un bagaj de 15 kg şi 50 de euro pentru un bagaj de 20 kg. Dacă doriţi prioritate la îmbarcare, se plăteşte o taxă de 7 euro/persoană/zbor. De asemenea, dacă plătiţi cu cardul de debit se obţine un discount.

CITEŞTE ŞI Cea mai mare companie low-cost din Europa zboară de la Bucureşti

Planul de expansiune al companiei aeriene în regiune a fost prezentat pe 14 noiembrie la Dublin de către şi vine după anunţul ministrul de finanţe irlandez de a renunţa la controversata taxă pe călătoriile aeriene din Irlanda, intodusă pe aeroporturi acum cinci ani. Această taxă, de trei euro/pasager/zbor, a dus la scăderea numărului de pasageri de pe aeroportul principal din Dublin de la 30,5 milioane în 2008, la 23,5 milioane de pasageri în 2012.

easyJet a revenit în România

După o absență de doi ani, a doua cea mai mare companie low-cost din Europa, easyJet, a revenit pe piața românească cu zboruri directe pe ruta București-Londra. Compania nu a anunțat noi rute din București, deși în urmă cu câțiva ani zbura de la București spre Madrid și Milano.

La polul opus, compania aeriană care domină piața românească, Wizz Air își întărește poziția. Din luna iulie a anului viitor, compania va stabili baza cu numărul cinci la Craiova, pentru care va aloca o aeronava A320.