Culoarul Rucăr – Bran: A fost semnat contractul cu ARL Cluj pentru modernizarea DN73 în Argeș

Încep lucrările de modernizare a DN73 și în județul Argeș, anunță miercuri Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, cu ocazia semnării contractului pentru execuția lucrărilor de modernizare a sectorului de 37,6 km între Câmpulung Muscel (județul Argeș) și Fundata (județul Brașov).
Anemona Andone - mie, 07 aug. 2024, 11:31
Culoarul Rucăr - Bran: A fost semnat contractul cu ARL Cluj pentru modernizarea DN73 în Argeș

dn73

Contractul în valoare de peste 426 de milioane de lei va fi dus la bun sfârșit de S.C. ANTREPRIZA DE REPARAŢII ȘI LUCRĂRI ARL CLUJ S.A. care are la dispoziție 18 luni pentru realizarea investiției, din momentul emiterii ordinului de începere, se arată pe pagina de Facebook a Regionalei de Drumuri din Brașov.

DRDP Brașov menționează că în acest caz constructorul poate începe imediat lucrările având în vedere că modernizarea DN73 are deja proiect tehnic avizat și autorizație de construire.

Pe lângă refacerea totală a straturilor de asfalt, proiectul prevede lărgirea carosabilului la minim 7 m, reabilitarea sau reconstruirea a 7 poduri și a 89 de podețe de pe traseu.

Vor fi resistematizate 5 intersecții cu drumuri laterale și vor fi reamenajate aproximativ 1300 de accese la proprietăți.

O provocare aparte pe acest sector al DN73 sunt lucrările de consolidare, corpul drumului fiind afectat în momentul de față de numeroase zone cu alunecări de teren și cedări ale terasamentelor.

La finalizarea lucrărilor vor fi refăcute toate elementele de semnalizare, marcaje și indicatoare rutiere, și toate elementele de siguranță rutieră, mai spun cei de la DRDP Brașov.

dn73

În februrie, DRDP Brașov a anunțat că a fost semnat contractul cu firma care va finaliza lucrările de modernizare a DN73 între Brașov și Fundata (36 km). Investiția în valoare de 213,4 milioane de lei va fi dusă la bun sfârșit de S.C. VIAROM CONSTRUCT S.R.L., declarat câștigător în urma procedurilor de achiziție publică, potrivit DRDP Brașov.

Modernizarea DN73, începută acum 10 ani

CNAIR semnase cu asocierea Azvi SA – Straco Grup SRL – Tractabel un contract pentru modernizarea drumului național DN73, care a început in 2014. În toamna anului 2020, a fost recepționat un sector de 28,85 kilometri.

În data de 24 martie 2022 a fost semnat contractul pentru servicii de verificare a proiectului tehnic de execuție pentru restul sectorului, contractul fiind la acea dată în curs de reziliere conform cererii executantului ce făcea obiectul unui dosar aflat pe rolul Tribunalului București. Ultimele date privind vechiul contract arată un stadiu al lucrărilor înainte de reziliere de 49,82%.

Pentru restul de executat, în data de 13 iulie 2021 a fost semnat contractul actualizare proiect tehnic pentru modernizare Pitești – Câmpulung – Brașov km 54+050 – km 128+280 la DRDP Brașov, se arată pe site-ul CNAIR.

Te-ar mai putea interesa și
OMS a pierdut contactul cu personalul ultimului spital care mai funcţiona în nordul Fâşiei Gaza
OMS a pierdut contactul cu personalul ultimului spital care mai funcţiona în nordul Fâşiei Gaza
Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat vineri că a pierdut contactul cu personalul ultimului spital care mai funcţiona în nordul Fâşiei Gaza,......
Nouă fabrică de tractoare în România. O deschide un român
Nouă fabrică de tractoare în România. O deschide un român
RURIS Craiova, companie antreprenorială roomânească, anunță că va deschide o nouă fabrici de tractoare pe platforma ...
Ministru polonez: Avem economia cu cel mai puternic ritm de creștere din rândul statelor mari din UE
Ministru polonez: Avem economia cu cel mai puternic ritm de creștere din rândul statelor mari din UE
Polonia se bucură de un interes crescut din partea investitorilor globali în instrumente cu venit fix iar problemele economice, ...
Reforma cu privire la salariul minim prevede ajustări cu inflaţia, dar şi în funcţie de productivitate – Ministerul Finanțelor
Reforma cu privire la salariul minim prevede ajustări cu inflaţia, dar şi în funcţie de productivitate – Ministerul ...
Salariul minim va fi ajustat la inflaţie, iar dacă va scădea sub 45% în raport cu salariul mediu va interveni o ajustare ...