Culoarul Rucăr – Bran: Firme din România și Bulgaria, desemnate câștigătoare pentru modernizarea drumului

Au fost desemnați constructorii pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a DN73, între Brașov și Câmpulung, a informat luni DRDP Brașov. Pe secțiunea din județul Brașov va lucra Viarom Construct, iar pe cea din județul Argeș a fost desemnată câștigatoare o asociere condusă de constructori bulgari.
Anemona Andone - lun, 15 ian. 2024, 19:56
Culoarul Rucăr - Bran: Firme din România și Bulgaria, desemnate câștigătoare pentru modernizarea drumului

DRDP Brașov urmează să semneze în cursul săptămânii viitoare contractul în valoare de 213,4 milioane de lei cu S.C. VIAROM CONSTRUCT S.R.L., declarat câștigător în urma procedurilor de achiziție publică. Reprezentanții DRDP Brașov menționează că pentru acest lot de 36 de kilometri au fost depuse patru oferte.

Investiția prevede, printre altele, lărgirea la 4 benzi de circulație a sectorului cuprins între ieșirea din municipiul Brașov și intersecția cu drumul de legătură spre autostrada Râșnov – Cristian.

Pentru executarea lucrărilor de pe teritoriul județului Argeș (sectorul dintre Câmpulung și limita dintre județele Argeș și Brașov) a fost desemnată asocierea GROMA HOLD EOOD & EVROPEISKI PATISHTA AD & S.C. GOTT STRASSE S.R.L. & S.C. PERFECT CONSULT EUROPE S.R.L., însă a fost înregistrată și o contestație din partea uneia dintre firmele ofertante, astfel semnarea contractului se mai amână. Pentru lucrările de modernizare de pe acest sector de 38 de kilometri au fost depuse șase oferte, valoarea contractului fiind de 406,7 milioane de lei.

Cei de la Drumuri menționează că lucrările vor dura 18 luni după semnarea contractelor și predarea amplasamentului către constructori, care vor putea începe imediat șantierul având în vedere că lucrările au deja proiect tehnic aprobat și autorizație de construire. Investiția prevede aducerea drumului la parametrii normali de funcționare și fluidizarea valorilor de trafic.

Pe lângă lucrările de ranforsare și lărgire a carosabilului la minim 7 m, proiectul prevede și modernizarea a 13 poduri, resistematizarea a 21 de intersecții, numeroase lucrări de consolidare, respectiv refacerea sistemului de evacuare a apelor pluviale.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat în primăvara anului trecut licitația pentru modernizarea a 74 de kilometri din DN73 Pitești – Câmpulung – Brașov. Valoarea estimată a lucrărilor este de 688,5 milioane de lei.

Lungimea totală a sectorului vizat de modernizare este de 74,20 km., iar lucrările au fost împărțite în două loturi:
– Lot 1, km. 54+050 – km. 92+000, sectorul de pe teritoriul județului Argeș (Câmpulung – limita dintre județele Argeș și Brașov);
– Lot 2, km. 92+000 – km. 128+250, sectorul de pe teritoriul județului Brașov (limita dintre județele Argeș și Brașov – intrarea în municipiul Brașov).

CNAIR semnase cu asocierea Azvi SA – Straco Grup SRL – Tractabel un contract pentru modernizarea a 103 kilometri din acest drum național, care a început in 2014. În toamna anului 2020, a fost recepționat un sector de 28,85 kilometri.

În data de 24 martie 2022 a fost semnat contractul pentru servicii de verificare a proiectului tehnic de execuție pentru restul sectorului, contractul fiind la acea dată în curs de reziliere conform cererii executantului ce făcea obiectul unui dosar aflat pe rolul Tribunalului București. Ultimele date privind vechiul contract arată un stadiu al lucrărilor înainte de reziliere de 49,82%.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
Ciprian Dascălu, BCR: Rata dobânzii de referință va rămâne neschimbată până la ședința din februarie 2026. Inflație la 7,5% pe tot anul 2025
Ciprian Dascălu, BCR: Rata dobânzii de referință va rămâne neschimbată până la ședința din februarie 2026. Inflație ...
După decizia BNR de menținere a dobânzii de politică monetară la 6,5%, Ciprian Dascălu, economistul șef al BCR, anunță că prima tăiere a ratei dobânzii cheie va avea loc probabil la......
Lichiditatea băncilor se evaporă. Dobânda ROBOR crește la 7,5% până la finalul lui 2025, din cauza inflației – Analiști
Lichiditatea băncilor se evaporă. Dobânda ROBOR crește la 7,5% până la finalul lui 2025, din cauza inflației – ...
ROBOR s-ar putea situa la 6,5% - 7,5% sau chiar 8% la sfârșitul anului, pentru a îngloba inflația, arată Adrian Codirlașu, ...
Companiile auto chineze se extind agresiv în Europa
Companiile auto chineze se extind agresiv în Europa
Constructorii chinezi de automobile se extind în Europa mizând pe prețuri competitive în diferite segmente de piață ...
SUA impun sancțiuni împotriva raportorului special al ONU pentru teritoriile palestiniene, Francesca Albanese
SUA impun sancțiuni împotriva raportorului special al ONU pentru teritoriile palestiniene, Francesca Albanese
Şeful diplomaţiei americane Marco Rubio a anunţat miercuri că Statele Unite ale Americii vor impune sancţiuni împotriva ...