Cum ajută criza din Ucraina un business din România. Cazul Policolor
Criza politică din Ucraina are, în mod evident, efecte negative pentru toată Europa şi nu numai. Sunt însă situaţii în care se poate profita de ruperea relaţiilor economice dintre Rusia şi Ucraina. România ar putea găsi acele nişe de pe piaţă ucraineană care au rămas descoperite în urma tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia.
Grupul Policolor-Orgachim, unul dintre cei mai importaţi producători de vopsele şi produse chimice din Sud-Estul Europei, deţinut de fondul de investiţii Reconstruction Capital II (RC2), ar putea exporta în următoarea perioadă produse chimice către Ucraina, profitând de că statul vecin a sistat importurile din Rusia. „Pe noi criza din Ucraina ne ajută. Ce importă ei din Rusia putem furniza noi. În ultima vreme au apărut comenzi noi din această ţară”, a declarat Ion Florescu, preşedintele RC2.
Citeşte şi
Ce companii româneşti au interese în Ucraina
Grupul deţine în Bulgaria o fabrică de produse chimice (anhidridă ftalică) ce poate fi folosită ca materie primă pentru fabricarea răşinilor alchidice,coloranţilor, pigmenţilor în industria farmaceutica etc. „Am observat o disponibilitate a producătorilor ucraineni de a lua din Bulgaria. Cel mai aprobabil, în următoarea perioadă vom începe exporturile către acesată piaţă”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Marius Văcăroiu, CEO Polirom-Orgachim. Potrivit acestuia, producţia fabricii din Bulgariia merge exclusiv către export.
Policolor Orgachim, înființată în anul 1995, deţine o fabrică de vopsele automotive în România şi trei unităţi de producţie în Bulgaria: Orgachim Resins- care produce răşini alchidice, o fabrică de vopsele decorative şi o fabrică de anhidridă ftalică. În jur de 20% din răşinile produse de Policolor-Orgachim în Bulgaria se folosesc ca materie primă pentru vopseaua produsă de Policolor.
Grupul Policolor – Orgachim, liderul regional în domeniul tehnologiei vopselelor și lacurilor din zona Sud-Est Europeană,are afaceri globale de 65 de milioane de euro.