Totuşi, Socep Constanţa (simbol bursier SOCP) a procesat cu 35 de milioane de tone mai mult în prima jumătate a anului.
Socep a scos un profit de 2,9 milioane de lei, din afaceri nete de 28,1 milioane de lei, pe primul semestru din 2012, potrivit raportului publicat în această după amiază.
Profitul este, totuşi, de aproape 6 ori decât cel bugetat vizibil subdimensionat, dar este cu aproape jumătate mai mic decât cel din aceeaşiperioadă din anul trecut.
Cea mai profitabilă activitate a Socep este traficul de containere, chiar dacă ponderea cantitativă este cea mai mică din cele 4 categorii de mărfuri transferate: vrac de chimcale, cereale şi zahăr, mărfuri generale (laminate, chimcale), bauxită.
Containerele au adus un profit din exploatare de 2,2 milioane de lei, cu 69% mai mult decât anul trecut.
Vracul a adus un profit din exploatare de 1,6 milioane de lei. Celelalte mărfuri au consumat mai mulţi bani decât au adus.
Manipularea de mărfuri generale a adus o pierdere brută de 3,3 milioane de lei.
Socep a mai câştigat (brut) peste 2,4 milioane de lei din „alte servicii“ cu mărfuri generale.
Ceilalţi operatori de containere sunt Constanţa South Container Terminal, Umex şi APM Terminals.
Ultimul preţ al acţiunii SOCP la închiderea de marţi a Bursei de Valori Bucuerşti (BVB) este de 0,242 lei / titlu, la care valoarea de piaţă a companiei (capitalizarea) este de 83,1 milioane de lei.
Acţionarii principali sunt firmele constănţene Grupul DD cu aproape 32% din acţiuni şi CELCO SA (peste 22%), urmate de omul de afaceri Petre Samara (peste 10%). În 16 mai, Transport Trade Services şi-a vându majoritatea acţiunilor din pachetul de peste 14%