Cum arată hypermarketul ideal

Intrare maiestuoasă, parcare supraterană, consultant la fiecare raion, toalete ''foarte bine semnalizate', spaţii de relaxare şi fumat, cărucioare de mai multe dimensiuni, sunt câteva dintre cerinţele clienţilor pentru ca un hypermarket să fie ideal, conform unui studiu calitativ realizat de o companie de cercetare şi consultanţă prin intermediul a patru sesiuni de workshop.
Economica.net - vin, 24 oct. 2014, 06:31
Cum arată hypermarketul ideal

‘Clienţii hypermarketurilor simt nevoia unei organizări cu totul distincte, pentru ca sesiunea de shopping să poată răspunde cât mai multor nevoi’, a declarat Irina Rainer, coordonatorul studiului.

Hypermarketul ideal are o intrare şi o ieşire diametral opuse, intrarea fiind una maiestuoasă, care să-i facă pe clienţi să se simtă cu totul speciali (întocmai ca vedetele pe covorul roşu). Sunt preferate plantele naturale de dimensiuni mari, care creează în acelaşi timp senzaţia de spaţiu curat, de ‘acasă’. Cumpărătorii simt, de asemenea, nevoia unor cărucioare de mai multe mărimi (medii şi mari), existând persoane pentru care coşul de cumpărături este insuficient, iar căruciorul disponibil în prezent prea mare pentru ceea ce are de cumpărat, scrie Agerpres.

Parcarea este văzută de majoritatea cumpărătorilor ca fiind una supraterană, pe de-o parte pentru a evita posibilele derapări în pantă în anotimpul rece, iar pe de alta, pentru a veni în ajutorul şoferilor de gen feminin, care tind să ocolească deseori parcările subterane.

Odată intrat în hypermarket, mediul este prietenos şi viu: există plante naturale şi ferestre ce facilitează accesul luminii naturale. Este astfel eliminată senzaţia de ‘închis, ca într-o cutie’, pe care o resimt la momentul actual clienţii hypermarketurilor.

Clienţii caută ca hypermarketul să le ofere o multitudine de raioane, iar promoţiile să fie bine semnalizate, pentru a fi foarte vizibile. Sunt nelipsiţi consultanţii de raion, îmbrăcaţi toţi la fel, care îndrumă clienţii spre găsirea produsului căutat ori achiziţionarea produsului care să răspundă cel mai bine nevoilor acestora.

Din hypermarketul ideal nu trebuie să lipsească spaţiul de relaxare, dar şi cele de luat masa şi fumat. Toaleta se regăseşte, de asemenea, în incinta hypermarketului şi este foarte bine semnalizată. Este important ca aceasta să nu se afle după linia caselor sau în galeria comercială, ci cât mai aproape de locul în care se găsesc cumpărătorii. Este necesară existenţa multor case, iar toate acestea ocupate de casieri, pentru a fi eliminată astfel problema cozilor.

În drumul său, cumpărătorul nu doreşte să fie deranjat sau să-i deranjeze pe alţii. De aceea, spaţiul dintre rafturi trebuie lărgit, pentru ca două persoane aflate simultan cu cărucioare la rafturi paralele să nu blocheze trecerea unui al treilea cărucior. Cabina de probă nu trebuie să lipsească, în timp ce curăţenia de la raionul legume-fructe este elementul asupra căruia majoritatea clienţilor atrag atenţia. Biroul de informaţii, amplasat în apropierea ieşirii, trebuie să ofere cumpărătorilor orice tip de informaţii, precum şi facturi fiscale pentru cumpărăturile efectuate.

Te-ar mai putea interesa și
Kontron majorează cu peste 75 de milioane lei capitalul subsidiarei sale din România prin conversia unei creanţe
Kontron majorează cu peste 75 de milioane lei capitalul subsidiarei sale din România prin conversia unei creanţe
Capitalul social al Kontron Services România, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT&C şi IoT din ţara noastră, a fost majorat cu peste 75 de milioane lei prin conversia unei......
Schimb valutar de 1,19 miliarde euro pentru companiile românești la 10 luni din 2024
Schimb valutar de 1,19 miliarde euro pentru companiile românești la 10 luni din 2024
Valoarea totală a tranzacţiilor de schimb valutar efectuate de către companiile româneşti pe una dintre platformele ...
Xiaomi a vândut peste 100.000 de unități din modelul auto SU7
Xiaomi a vândut peste 100.000 de unități din modelul auto SU7
CEO-ul Xiaomi, Lei Jun, a declarat azi că livrările de vehicule electrice din seria SU7 au depășit 100.000 de unități. ...
Poșta Română vrea să închidă toate oficiile poștale. ”Nu sunt profitabile și nu au niciun viitor” – directorul general
Poșta Română vrea să închidă toate oficiile poștale. ”Nu sunt profitabile și nu au niciun viitor” – directorul ...
Poșta Română vrea ca în următorii ani să închidă toate oficiile poștale pe care le deține, spațiile urmând să ...