Construit în 22 de luni, cel mai nou mall din Bucureşti a necesitat o investiţie de peste 130 de milioane de euro din partea Raiffeisen evolution.
„Centrul comercial este închiriat în proporţie de 95% din suprafaţă. Avem un număr de parteneri interesaţi pentru ocuparea celorlalte spaţii şi suntem încrezători că vom semna contractele în următoarele două-trei săptămâni. Ne aşteptăm la un trafic zilnic de 25.000 de persoane, iar pentru periaoda sărbătorilor de Crăciun, ne aşteptăm la cel puţin 30.000 – 35.000 de vizitatori”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, Markus Neurater, manging director Raiffeisen evolution.
De mâine, 17 octombrie, vizitatorii sunt aşteptaţi în cele 140 de magazine. Majoritatea chiriaşilor au finalizat lucrările de amenajare a spaţiilor închiriate, în timp ce în altele se puneau la punct ultimele detalii. La magazinul Lacoste, se spăla podeaua, iar marfa lipsea din rafturi, iar la magazinele Altex şi Flanco se instalau pe rafturi laptopurile şi alte produse electronice. În alte magazine, după ce au terminat de aranjat marfa pe rafturi, vânzătoarele se pozează cu modelele din vitrină.
Nu toţi chiriaşii mallului vor prinde marea deschidere de mâine. Într-un alt spaţiu, unde se va deschide un magazin de decoraţiuni interioare, încă se lucrează la finisarea pereţilor. În spaţiul unde se va deschide magazinul Lashez, dincolo de obloanele trase, se pot vedea schelele şi muncitorii care lucrează la amenajare. World Class va deschide o sală de sport în mall de-abia pe 1 decembrie.
„Chiria medie se încadrează în nivelul mediul al chiriilor din Bucureşti. După şase luni, vom veedea dacă suntem în buget, peste, sau sub”, a declarat Monica Bărcuţean, managing director Reiffeisen evolution România.
Printre premierele, ca şi chiriaşi, se numără cafeneaua-magazin de la Tchibo, de unde se pot cumpăra şi haine pentru adulţi şi copii, dar şi magazinul H&M Home.
Proprietarii Promenada au primit deja oferte de cumpărare
Întrebat dacă Raiffeisen evolution are în plan vânzarea proiectului, Neurater a declarat că „Vom păstra acest proiect pentru o perioadă de timp şi apoi vom vedea. Nu au fost planuri de vânzare, dar în ultima lună am primit oferte pe care nu le-am vrut”.
Compania este în cautare de noi terenuri pentru investiţii, în special pentru clădiri de birouri cu suprafeţe de 15.000 – 20.000 mp.
Deşi deţine un teren de 9 hectare în Străuleşti, cumpărat în 2008 cu 90 de milioane de euro de la Petrom, pe care urma să construiască clădiri de locuinţe, Neurater spune că acum nu este momentul pentru dezvoltarea unor ansambluri rezidenţiale.