Cum îţi alegi un televizor inteligent
“Consumul de televiziune face parte din viaţa românilor, însă, în prezent, stilul de viaţă modern impune schimbări şi în acest obicei. La fel ca în alte medii, precum cel online, interacțiunea și feedback-ul utilizatorului devin din ce în ce mai importante, astfel încât producătorii concep tehnologii cât mai apropiate de nevoile consumatorilor. Estimăm ca într-un an, 3 din 10 televizoare vândute în Flanco să fie televizoare “sociale”, iar în următorii 5 ani, acest segment să devină unul dintre cele mai căutate tipuri de produse în reţeaua noastră”, declară Cătălin Marin, Product Management Director Flanco.
Pasiunea pentru canalul multimedia tradiţional – TV şi dezvoltarea comunicarii online, se regăsesc în obiceiurile de consum ale românilor, care adoptă rapid tehnologiile de ultimă oră. Astfel, una dintre principalele tendințe internaționale care își face simțită prezența și în România este social TV: comunicarea în timp real în rețelele sociale (Facebook, Twitter, Google Talks etc.) direct prin intermediul televizorului, cu ajutorul unor aplicaţii dedicate (widget-uri).
“Funcţiile inteligente şi interconectivitatea dispozitivelor din căminele noastre converg în cele două direcţii principale ale tendinţelor din tehnologie prezentate la IFA anul acesta. Cererea din piaţă pentru televizoare cu funcţii inteligente a înregistrat o creştere vizibilă în primele şase luni, atât la nivel international, cât şi local, segmentul de social TV depăşind statutul de produs de nişă încă de la finalul anului trecut”, completează Cătălin Marin.
Criteriile de selecţie ale unui televizor inteligent
1. Tehnologia LED sau plasmă, 2D sau 3D
Atât tehnologia LED, cât și tehnologia LCD sau plasma oferă o calitate bună a imaginii, caracteristica principală în comun fiind claritatea imaginii. Utilizatorii în căutarea unei experienţe complete, apropiate de cea din cinema, vor fi interesaţi şi de avantajele tehnologiei 3D, disponibile prin intermediul televizoarelor inteligente.
2. Dimensiuni
Un televizor de mare diagonală oferă o calitate a imaginii mai bună şi o experienţă de vizionare, per total, mai agreabilă, însă alegerea unui televizor trebuie să fie realizată în concordanţă cu dimensiunile camerei. Cele mai populare modele de televizoare sunt cele cu diagonală de 32 de inci. Reprezentanţii companiei declară însă că o creştere semnificativă pentru televizoarele de 40 – 42 inci.
3. Specificații tehnice
Frecvenţa de peste 100 Hz asigură redarea lină a imaginilor, mai ales în cazul programelor sportive sau în cazul jocurilor, în timp ce o rezoluţie Full HD permite vizionarea excelentă a filmelor la înaltă calitate.
4. Accesul la Internet
Toate modelele social TV dispun de posibilitate de conexiune la Internet, iar fiecare televizor oferă o selecţie de aplicaţii preinstalate.
5. Integrarea perifericelor
Un televizor cu Internet trebuie să permită conectarea perifericelor multimedia – cameră video pentru apeluri Skype, tastatură suplimentară pentru nevoi sporite de editare de text sau chiar şi mouse, pentru navigare mai uşoară pe paginile web.
6. Preţul
Preţurile devin din ce în ce mai mici pentru aceste tipuri de televizoare, preţul mediu pentru un social TV fiind de 2.200 de lei.
Citeşte şi Televizorul pe care îl poţi controla cu ochii