Cum percep oamenii „anul Covid-19”. Trei din patru își doresc ca viața lor să se schimbe semnificativ

Economica.net
25 12. 2020
coronavirus_covid_19__677644_45647300_35663400

Un studiu realizat de compania de cercetare Ipsos la nivel mondial indică faptul că o persoană din patru consideră că educația superioară se va desfășura în format online, în totalitate sau în mare parte, în decurs de 5 ani de acum încolo.

Mai bine de 50% din populația globului este deja conectată online, multe aspecte ale vieții offline fiind reorienate către diverse canale online în cursul acestui an.

De la socializare la cumpărături, învățare și muncă, oamenii își petrec mare parte din timp, iar majoritatrea dintre ei simt nevoie unei schimbări radicale. Mai exact, 72% își doresc ca viața lor să se schimbe semnificativ, iar 82% își doresc ca întreaga lume să se schimbe semnificativ.

Oameniii resimt greutăți chiar și în domenii care ar trebui să funcționeze bine, cum ar fi comerțul online.

Astfel, din datele Ipsos, 2020 a adus o creștere a ponderii celor care evaluează cumpărăturile ca fiind mai dificile decât cele fizice. Sunt probleme și cu identificarea adevărului, astfel că 4 din 10 nu pot identifica știrile false, iar 3 din zece consideră că alții pot identifica știrile false.

Mai mult, 54% la nivel mondial sunt îngrijorați că și-ar putea pierde serviciul în următoarele 12 luni. Cei mai îngrijorați sunt rușii (75%) și spaniolii (73%), cei mai puțin îngrijorați sunt suedezii (30%) și nemții (26%).

35% consideră că este probabil ca actualul lor loc de muncă să fie automatizat în următorii zece ani.

Dintre toate, cea mai mare preocupare a umanității în momentul de față este cea legată de sănătate.

“Sănătatea a devenit principala prioritate în acest an. În ciuda acestei perioade dificile, am remarcat evaluări încurajatoare ale sistemelor de sănătate la nivel local”, spun specialiștii Ipsos. Potrivit acestora, studiile globale de monitorizare a serviciilor de sănătate au surprins creșterea încrederii în capacitatea sistemelor sanitare de a furniza servicii la standarde optime (41% în 2018 vs 50% anul acesta).

Australia (81%), Olanda (79%) și Marea Britanie (76%) întrunesc cele mai bune evaluări cu privire la calitatea serviciilor locale de îngrijire a sănătății.