Cum pune Samsung inteligența artificială la treabă pentru un stil de viață sustenabil. Mai multă tehnologie, mai puține griji pentru mediu

Inteligența artificială s-a strecurat în viețile noastre cu subtilitate, devenind parte din rutina zilnică fără ca măcar să ne dăm seama. De la asistenții virtuali care ne răspund la întrebări la comanda vocală, la sugestiile personalizate de filme și muzică, AI este deja în spatele multor decizii pe care le luăm. Navigăm prin oraș cu ajutorul aplicațiilor care învață din trafic, economisim energie cu electrocasnice care își ajustează consumul inteligent, și chiar telefoanele noastre folosesc AI pentru a îmbunătăți fotografiile pe care le facem.
Economica.net - lun, 28 oct. 2024, 11:12
Cum pune Samsung inteligența artificială la treabă pentru un stil de viață sustenabil. Mai multă tehnologie, mai puține griji pentru mediu

Mai mult decât atât, tehnologiile bazate pe AI contribuie la rezolvarea provocărilor globale, precum reducerea emisiilor de carbon și optimizarea consumului de energie, oferind un viitor mai verde.

Utilizatorii români beneficiază din plin de aceste inovații, mai ales datorită Samsung, care face tehnologia AI accesibilă pentru toate categoriile de produse. Cu inițiativa „AI for All”, Samsung a transformat inteligența artificială într-un instrument accesibil tuturor și este primul brand din lume care a inclus tehnologia AI în tot portofoliul său de produse. De la electrocasnice inteligente, precum frigiderele cu funcții de optimizare energetică, până la ecosistemul SmartThings, care conectează și controlează toate dispozitivele noastre pentru o viață mai eficientă.

Anul 2024 marchează pentru Samsung anul inteligenței artificiale, o tehnologie în care compania investește de mulți ani și în care inovațiile continue pe care le aduce și parteneriatele strategice încheiate reușesc să conducă la revoluționarea pieței de tehnologie și nu numai. Samsung a integrat funcții AI eco-friendly în produsele sale, prin care îmbină sustenabilitatea cu inovația, oferind soluții ce răspund atât nevoilor moderne, cât și provocărilor de mediu.

De exemplu, noul Bespoke AI Laundry Combo este conceput pentru a depăși standardele de eficiență energetică, economisind până la 70% din consumul de energie. Combinația de mașină de spălat și uscător All-in-One reprezintă un singur aparat eficient din punct de vedere al spațiului, care finalizează ciclul de spălare și uscare într-o singură secvență. Ciclul de spălare nu numai că îndeplinește, dar și depășește cerințele minime de eficiență energetică pentru clasa A, cu până la 20%, ciclurile de spălare și uscare combinate îndeplinind și ele clasa A.

În plus, ecosistemul SmartThings aduce soluții de gestionare inteligentă a energiei în casele utilizatorilor, cum ar fi AI Energy Mode, care optimizează automat consumul de energie și permite controlul la distanță. Astfel, utilizatorii pot reduce amprenta de carbon, fără efort suplimentar.

Totodată, frigiderele Samsung AI Hybrid folosesc tehnologii avansate pentru a ajusta consumul de energie în momentele de utilizare intensă, prevenind risipa și contribuind la un stil de viață mai responsabil din punct de vedere ecologic. Frigiderul este capabil să detecteze produsele din interior care sunt pe punctul de a expira și poate sugera rețete pe baza lor. Mai mult, cu ajutorul camerelor interioare și folosind tehnologia AI Vision Inside, utilizatorii pot să verifice interiorul frigiderului direct de pe telefonul mobil atunci când sunt la cumpărături. Astfel, nu vor achiziționa produse pe care le au deja și de care au uitat.

Prin astfel de funcții inteligente, produsele Samsung învață obiceiurile utilizatorului și se adaptează nevoilor lui, oferind o experiență personalizată. Compania nu doar introduce tehnologii noi, ci și educă consumatorii despre beneficiile AI, cum ar fi economisirea timpului și energiei, precum și îmbunătățirea sănătății. Consumul redus de energie se traduce în facturi mai mici la utilități, în timp ce funcțiile AI fac produsele Samsung mai inteligente și mai ușor de utilizat.

Această direcție strategică este completată de eforturile Samsung de a aborda probleme mai mari la nivel global, cum ar fi eficiența energetică și sustenabilitatea. Samsung joacă un rol central în discuția globală despre cum inteligența artificială poate aduce beneficii tangibile atât utilizatorilor individuali, cât și societății în ansamblu. Prezența constantă în topul celor mai valoroase 5 mărci la nivel global, pentru al cincilea an consecutiv, este o dovadă în plus a poziției de lider a Samsung în inovație. Compania nu doar că se adaptează rapid la cerințele pieței, dar și le anticipează, introducând tehnologii revoluționare care redefinesc modul în care interacționăm cu dispozitivele. Utilizatorii pot monitoriza și reduce consumul de energie al electrocasnicelor prin funcții automatizate și control de la distanță. Inovația contribuie la reducerea amprentei de carbon, fără a afecta performanța produselor.

De asemenea, clasamentul Kantar România confirmă puterea brandului Samsung, care se situează pe primul loc în topul celor mai puternice 30 de branduri din România, de trei ori peste media din categoria produselor electronice, potrivit percepţiilor consumatorilor.

Samsung este atentă nu doar la consumul de energie al produselor pe care le oferă utilizatorilor, ci acționează și în propria organizație. Din dorința de a contribui la un viitor mai sustenabil, Samsung și-a asumat un angajament ambițios: să atingă neutralitatea carbonului până în 2050. În prezent, 93% din operațiunile diviziei DX (Device eXperience) funcționează deja pe surse de energie regenerabilă, iar Samsung continuă să investească în tehnologii care reduc consumul de resurse.

Foto principală: RoadLight/Pixabay

Te-ar mai putea interesa și
Ciolacu: Salariul minim este hotărât la 4.050 de lei, după discuţiile avute cu patronatele şi sindicatele
Ciolacu: Salariul minim este hotărât la 4.050 de lei, după discuţiile avute cu patronatele şi sindicatele
Guvernul va aproba săptămâna aceasta salariul minim pe economie care va fi aplicat de la 1 ianuarie, stabilit la 4.050 de lei, după discuţiile avute cu patronatele şi sindicatele, a anunţat,......
Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș: Se apropie de final construirea organizării de șantier, unde urmează să fie cazați 400 de muncitori (Video)
Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș: Se apropie de final construirea organizării de șantier, unde urmează să fie ...
Primele utilaje au început să lucreze pe culoarul autostrăzii A13 Sibiu – Făgăraș, anunță luni Direcția Regională ...
Samsung anunță că Galaxy AI va fi de acum disponibil în limba română
Samsung anunță că Galaxy AI va fi de acum disponibil în limba română
Samsung Electronics a anunțat luni disponibilitatea Galaxy AI în limba română. De asemenea, Galaxy AI se va extinde cu ...
Burduja, despre facturi: Preţurile nu vor fi mai mari decât iarna trecută. Schema de compensare-plafonare e în vigoare până la 1 aprilie 2025
Burduja, despre facturi: Preţurile nu vor fi mai mari decât iarna trecută. Schema de compensare-plafonare e în vigoare ...
Facturi - Preţurile la gaze şi energie electrică nu vor fi mai mari iarna aceasta, în raport cu perioada similară precedentă, ...