Cum reduci pierderile de căldură din casă cu 10%

Economica.net
26 11. 2013
unnamed_53288700

Concluzia aparţine unui studiu al European Solar Shading Organization (ES-So), susţinut de o analiză termografică realizată de MCA Grup România,producător de rulouri pentru ferestre.

Controlând cât mai bine pierderile de căldură prin ferestre, obţineţi o factură mai mică la întreţinere, la gaze, la curent electric sau un consum mai redus de lemne, după caz (aviz pentru cei care au cabane în munţi).

Cum funcţionează? Pe principiul pernei de aer.Cele mai mari pierderi de căldură dintr-o casă se înregistrează la nivelul ferestrelor. Rulourile termoizolatoare din aluminiu reduc conductivitatea termică a ferestrelor cu 70%, indiferent de tipul de geam, pierderile de căldură prin ferestre fiind astfel diminuate substanţial.

Utilizate corect, termo-storurile formează un sistem izolator termic (pe principiul pernei de aer izolatoare) alcătuit din tâmplărie (geamul în sine), stratul de aer cuprins între fereastră şi rulou, care se comportă ca un bun izolator. Tâmplăria este protejată împotriva acţiunii directe a vântului şi ploilor, factori ce pot mări viteza de transfer termic.

Sistemul este mai eficient când covorul ruloului reţine stratul de aer cât mai etanş şi lamelele sunt izolate termic(umplute cu material termoizolant).

În plus, rulourile sunt extrem de utile şi vara, deoarece asigură umbră şi răcoare în zilele de caniculă, filtrând razele UV şi prevenind formarea efectului de seră. Folosirea termostorurilor suplineşte în cele mai multe cazuri un aparat de aer condiţionat, cu un plus reprezentat de o izolare fonică superioară.

Termo-storurile oferă beneficii numeroase, de la intimitate, izolare termică şi economisire a energiei, umbră şi răcoare, izolare fonică până la siguranţă, protecţie şi confort. Termostorurile MCA sunt disponibile într-o gamă variată de culori, putând fi armonizate cu faţada oricărei case sau clădiri de apartamente şi pot fi montate odată cu tâmplăria, dar şi pe tâmplăria existentă.