Standul României la MWC 2014 a fost realizat de către ARIES Timișoara (Asociația Română pentru Industria Electronică și Software) cu sprijinul Ministerului Economiei.
Cele 14 companii românești de profil care au fost prezente la Barcelona sunt atât cele cunoscute publicului larg, dar și companii renumite doar în mediile tehnice, companii cu reprezentare extinsă la nivel internațional.
“În 2014 am avut 14 firme participante, numărul a crescut de la un an la altul. Este a treia participare a României la Mobile World Congress, în 2012 am început cu șapte firme, în 2013 la 11 firme românești participante, iar pentru anul viitor sperăm să ajungem chiar la 20 de firme românești la viitorul MWC”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Octavia Dobrișan, project manager al ARIES.
Potrivit acesteia, a fost un progres de la un an la altul, nu numai datorită creșterii numărului de firme participante ci și a rezultatelor obținute de acestea.
“S-a înregistrat o creștere a numărului de vizitatori la standul României în comparație cu anul trecut. A fost un trafic foarte intens la fiecare companie în parte și deja s-au și semnat câteva contracte”, a mai spus Octavia Dobrișan.
Cele 14 companii care au reprezentat România la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile sunt: Arobs Transilvania Software, Codespring, IT Six Global Services, Medianet Group, Renovatio IT Solutions, RINF Outsourcing Solutions, Ropardo, Simartis Telecom, SimPlus, Lasting Software, Transilvania Software, Allview, Appscend și XL Team.
Cea mai vizitată firmă românească la Mobile World Congres a fost Allview care a avut și o lansare specială de smartphone pentru acest eveniment. Brașovenii au prezentat smartphone-ul Soul Xtreme, considerat cel mai puternic dispozitiv de acest gen sub un brand românesc și au adus în premieră un nou model din gama Viper, S un dual-sim cu funcționalități tehnice asemânătoare.