Cum s-a schimbat abordarea dezvoltatorilor asupra proiectelor rezidențiale în contextul pandemiei

Dezvoltatorii de locuințe au început să adapteze proiectele la noile tendințe din piață și la nevoile cumpărătorilor, care s-au schimbat pe fondul pandemiei de COVID-19, astfel că tot mai mulți dintre aceștia pun accent pe crearea unor spații comune în care locatarii pot lucra sau pe zone verzi pentru relaxare, dar și pe servicii tip concierge, care sa acopere toate necesitățile, in cazul unui alt lock down.
Economica.net - mar, 24 nov. 2020, 09:23
Cum s-a schimbat abordarea dezvoltatorilor asupra proiectelor rezidențiale în contextul pandemiei

Astfel, apare o creștere a vizionărilor cu aproximativ 60% și a vânzărilor cu aproximativ 20%, în ansamblurile care oferă aceste facilități, acolo unde dezvoltatorii sunt preocupați să pună la dispoziția locatarilor spații comune în care să se simtă confortabil și în siguranță, dar și servicii extra, nespecifice până acum ansamblurilor rezidențiale.

De exemplu, în complexul Loft Green Apartments, dezvoltat de EcoVillas în Mogoșoaia, vânzările au crescut în contextul în care cele două păduri care înconjoară ansamblul, atrag ca un magnet clienții care au început să aprecieze plimbatul în jurul blocului prin pădure. Dezvoltatorii au construit și un foișor pentru a crea și mai mult confort locuitorilor din complex.

De asemenea, structurarea ansamblului astfel încât blocurile să fie foarte aerisite, să ofere un spațiu pentru magazin, pentru cafenea sau pentru restaurant cu spatii de coworking și designul modern, cu vedere integrală către pădure sunt alte elemente care atrag cumpărătorii de locuințe.

Un alt dezvoltator care a decis să mărească suprafața alocată spațiilor verzi în complexul rezidențial pe care îl construiește este NUSCO Imobiliaria. În plus, apartamentele din Nusco City vor avea terase generoase, iar principalul obiectiv al dezvoltatorului este de a crea un spațiu care să ofere condițiile formării unei comunități. De aceea, locuitorii complexului vor avea la dispoziție diverse servicii și activități dedicate exclusiv lor.  

Complexul My Place, dezvoltat de oamenii de afaceri Costel Niculae și Raluca Niculae, chiar dacă este localizat în Pipera într-o zonă  dominată de clădiri de birouri, are prevăzute terase generoase, locuri de joacă pentru copii, dar și piscină, sauna și sala de fitness, pentru  a oferi posibilități de relaxare locatarilor fără să fie nevoiți să iasă din ansamblu.

Ce servicii mai pun la dispozitie dezvoltatorii pentru a limita deplasările locatarilor

Experiența din această primăvară când au fost instituite măsurile de izolare și de restricție de circulație, a determinat dezvoltatorii să se gândească la diferte pachete de servicii pe care să le pună la dispoziția locatarilor în cazul unui nou lock-down.

Astfel, sunt din ce în ce mai întâlnite cazurile în care dezvoltatorii asigură locatarilor servicii de concierge –  în acest caz, dezvoltatorul, prin intermediul administratorilor complexului poate să facă cumpărăturile la solicitarea locatarilor, poate chiar să ducă animalul de companie la veterinar, să cumpere medicamente, sa preia coletele de la curieri și chiar să aducă doctorul sau maseurul acasa.

Tot mai multe ansambluri au săli de fitness și piscine acoperite sau în aer liber, iar unele zone prevăzute inițial pentru spații comerciale sau alte tipuri de servicii sunt transformate în săli de conferință sau spații de lucru pentru locatari.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Citroen țintește din nou succesul Dacia. Viitorul C4 va concura cu Dacia Duster
Citroen țintește din nou succesul Dacia. Viitorul C4 va concura cu Dacia Duster
Marca Citroen a grupului Stellantis devine tot mai clar, de la un an la altul, un concurent pentru Dacia. Viitorul model C4, aflat în dezvoltare, este deja considerat rival pentru Dacia Duster....
Alexandru Rafila: Descentralizarea rezidenţiatului continuă, universităţile se vor ocupa direct de organizarea sa
Alexandru Rafila: Descentralizarea rezidenţiatului continuă, universităţile se vor ocupa direct de organizarea sa
Descentralizarea rezidenţiatului demarată în urmă cu un an va continua, universităţile urmând să se ocupe direct ...
Piața suplimentelor alimentare din România va ajunge la la peste 670 de milioane de euro, în 2024
Piața suplimentelor alimentare din România va ajunge la la peste 670 de milioane de euro, în 2024
Un român cheltuiește, în medie, 35,42 euro pe suplimente alimentare față de 89 de euro cât este consumul pe cap de ...
Aeroportul Otopeni va avea sălile de aşteptare dotate cu banchete noi, de 1,85 milioane lei
Aeroportul Otopeni va avea sălile de aşteptare dotate cu banchete noi, de 1,85 milioane lei
Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) vrea să achiziţioneze 450 de banchete pentru pasageri, cu 1,85 milioane ...