Cum se protejează industria alimentară de COVID-19. Cazul grupului Agricola

Grupul de firme Agricola, una dintre cele mai mari din industria alimentară, a decis să ia măsuri suplimentare de protecția a angajaților în contextul răspândirii Covid-19. Conducerea a dispus limitarea contactelor dintre salariați. Spre exemplu, aceștia iau masa în grupuri mici, doar cu colegii cu care lucrează efectiv sau cu cei din același autocar care i-a adus la lucru.
Economica.net - mie, 11 mart. 2020, 19:50
Cum se protejează industria alimentară de COVID-19. Cazul grupului Agricola

Grupul Agricola, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața cărnii de pui din România, a intensificat măsurile de protecție a angajaților având în vedere pericolul reprezentat de virusul Covid-19. Au pus mai mulți oameni să facă triajul  la intrarea salariaților în fabrici și încearcă să limiteze contactul dintre angajați. Grupul deține peste 2.600 de salariați care lucrează în fabricile de procesare (Salbac SA-două fabrici, Europrod SA), ferme și abatoare (4 ferme specializate în reproducerea păsărilor, 15 ferme pentru creşterea lor, un abatorul de păsări,fabrică de nutrețuri combinate).

„Ca angajator, am instruit salariații, le distribuim materiale dezinfectante și i-am rugat să fie sinceri și să raporteze dacă au simptome de gripă.De asemenea, noi facem triaj epidemiologic la intrarea în fabrici, dar acest lucru îl făceam și înainte pentru că este o măsură obligatorie în industria alimentar. Am mărit însă numărul celor care sunt implicați în activitatea de filtrare. De asemenea, am dispus limitarea contactelor dintre angajați. Pe cât posibil, trebuie să rămână în aceeași formație atunci când lucrează sau se duc la masă. Spre exemplu, noi avem mulți oameni care vin de la distanță și am hotărât ca cei care vin la lucru cu același autobuz să nu intre în contact cu cei ce sunt aduși cu alt autobuz. Sunt formații de câte 10 persoane, sau 30-40. Depinde de situație”, a explicat pentru ECONOMICA.NET Grigore Horoi, președintele Agricola.

Potrivit acestuia, în fabricile de procesare lucrează 4-500 de oameni, în fiecare fermă sunt aproximativ 20-25 de oameni, iar în abatoare alți aproximativ 500. „Încercăm să gândim un flux care să limiteze contactul dintre angajați”, a conchis acesta.

Agricola este unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România şi principalul exportator din această categorie.

Grupul de firme AGRICOLA a înregistrat în 2019 o cifră totală de afaceri de aproximativ 768,259 milioane de lei (aproximativ 162 milioane euro), cu 8% mai mult față de anul precedent. La categoria mezeluri (obţinute la Salbac SA), cifra de afaceri a fost de 143.142 milioane de lei, cu 7% mai mare decât în 2018..

La ouă consum, produse la Avicola Lumina Constanţa s-a înregistrat o menținere a cifrei de afaceri în 2019 (50,3 milioane de lei), în condițiile în care compania a vândut 80 milioane de ouă.

Te-ar mai putea interesa și
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Prima modificare de preț la benzinării din această lună: Petrom a scumpit motorina, menținând prețul benzinei...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi indemnizaţiilor. Peste 3 milioane de certificate medicale eliberate asiguraţilor în 2023, în scădere masivă faţă de 2022
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie falimentul?
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie ...
Un studiu făcut de BNR despre criteriile în care o firmă are șanse să devină de succes într-un ciclu de 5-10 ani s-a ...
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Tudor Manea a comentat amenda primită din partea Consiliului Concurenței, precizând că retailerul a fost ...