Inversările de politici în unele domenii cheie ale administrației președintelui american Donald Trump au deranjat piețele financiare în ultimele luni, iar factorii de decizie evaluează acum modul în care acest lucru ar putea afecta creșterea, stabilitatea și riscul financiar.
Acest lucru vine pe lângă stresul financiar și politic creat de războiul Rusiei în Ucraina și de sancțiunile occidentale care au urmat.
„O potențială deteriorare a calității activelor și posibile perturbări economice cauzate de conflicte geopolitice sau de efectele sancțiunilor financiare necesită o atenție sporită, capital suficient și sisteme solide de guvernanță și management al riscului în bănci”, a spus Buch într-un raport.
Băncile trebuie să fie pregătite pentru amenințările la adresa securității cibernetice și, de asemenea, trebuie să abordeze punctele slabe identificate în reziliența și managementul riscurilor, a spus Buch în raportul anual al BCE privind activitățile de supraveghere.
Buch a cerut, de asemenea, parlamentarilor să facă progrese în aprobarea unui cadru de management al crizelor și de asigurare a depozitelor pentru a face față mai bine falimentelor bancare și pentru a proteja deponenții.