„În 2035, toate vehiculele vândute vor fi electrice. În 2035 nu veți mai putea cumpăra mașini diesel sau pe benzină. Standardul pentru dioxid de carbon va fi atât de dur, încât doar motoarele electrice îl vor trece”, a precizat Canfin.
Asociația franceză Fiev explică faptul că motoarele diesel și pe benzină nu vor fi interzise explicit, ci pur și simplu nu vor mai putea fi utilizate de producători din cauza normelor pentru emisiile de dioxid de carbon și oxid de azot, iar cei ai CCFA (Asociația Constructorilor de Automobile din Franța) susțin că principala problemă este faptul că producătorii ar urma să fie obligați să obțină în testele reale Real-Driving Emissions (RDE) aceleași emisii ca în testele standard WLTP din laborator.
„Testele vor fi făcute vara, iarna, pe pante sau rampe, la altitudine sau la malul mării, la 30 de grade sau -10 grade. Este o măsură revoluționară care nu există nicăieri în afara Uniunii Europene”, explică oficialii CCFA.
Anterior, Asociația Germană a Industriei Auto (VDA) a avertizat că implementarea unei astfel de reguli va avea ca efect direct imposibilitatea producătorilor să ofere motoare diesel și pe benzină fără utilizarea unui sistem hibrid, cel puțin de tip mild-hybrid, începând din 2025. Cu alte cuvinte, motorizările clasice diesel și pe benzină, fără sisteme de hibridizare, ar urma să dispară peste numai 5 ani.
Votul final pentru standardul Euro 7 se va da până la sfârșitul anului 2021, iar acesta va intra în vigoare în 2025.