Cum văd managerii economia în următoarele două luni

Managerii din industria prelucrătoare, construcţii, comerţul cu amănuntul şi servicii preconizează pentru următoarele trei luni o creştere a activităţii, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - lun, 29 mai 2017, 06:57
Cum văd managerii economia în următoarele două luni

‘În cadrul anchetei de conjunctură din luna mai 2017, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +18%). Pentru activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra tendinţă de creştere accentuată (sold conjunctural +56%). Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +7%)’, se arată în document.

Referitor la numărul de salariaţi se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +4% pe total industrie prelucrătoare.

Potrivit estimărilor din luna mai 2017, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +33%). Managerii estimează o creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +15%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează o creştere moderată a acestora (sold conjunctural +13%).

‘În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +33%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere (sold conjunctural +19%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%)’, informează INS.

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale preconizează o creştere moderată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +12%).

Conform estimărilor din luna aprilie 2017, spune INS, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte o creştere în următoarele trei luni (sold conjunctural +24%). În sectorul de servicii se estimează o apreciere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +6%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea o tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +4%).

Te-ar mai putea interesa și
Eliminarea bonului fiscal la tranzacțiile cu cardul s-a oficializat
Eliminarea bonului fiscal la tranzacțiile cu cardul s-a oficializat
Magazinele și automatele comerciale nu vor mai fi obligate să emită bon fiscal pentru tranzacțiile cu cardul potrivit Legii 317/2024 adoptată de Parlamentul României și promulgată de......
Gazprom anunţă creşterea producţiei în 2024, pe fondul majorării vânzărilor către China
Gazprom anunţă creşterea producţiei în 2024, pe fondul majorării vânzărilor către China
Producţia de gaze naturale a Gazprom ar urma să crească anul acesta cu 61 miliarde metri cubi (bcm), la aproximativ 416 ...
Criză Germania – Președintele Steinmeier dizolvă parlamentul şi fixează alegerile pentru 23 februarie
Criză Germania – Președintele Steinmeier dizolvă parlamentul şi fixează alegerile pentru 23 februarie
Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a anunţat vineri dizolvarea parlamentului şi a stabilit oficial alegerile ...
Sezamo: Valoarea coșului mediu din magazinul online a crescut de acest Crăciun cu 15% față de o săptămână obișnuită. Cea mai mare comandă – 5.800 de lei
Sezamo: Valoarea coșului mediu din magazinul online a crescut de acest Crăciun cu 15% față de o săptămână obișnuită. ...
Supermarketul online Sezamo a vândut în intervalul 21-26 decembrie cu 15% în plus per coș față de săptămâna anterioară, ...