Sebastian Ghiţă, urmărit penal în dosarul în care este vizat şi cumnatul premierului Victor Ponta

Economica.net
17 02. 2015
dna_78715600

Ghiţă este acuzat că ar fi sprijinit grupul infracţional din care face parte, potrivit procurorilor DNA, şi Iulian Herţanu.

„Aştept să văd celelalte declaraţii ale celorlalţi domni implicaţi în dosar, nu îi cunosc. Sper ca în curând, această idee de vinovăţie, că i-aş fi sprijinit pe aceşti oameni în activitatea dânşilor, se va clarifica. Ei spun că această firmă a avut o lucrare în Prahova, nu a performat foarte bine. Nu ştiu detalii despre activitatea lor şi ce au făcut acolo, dar procurorii suspectează că i-am favorizat, că dânşii au greşit, iar noi am intervenit pentru a-i sprijini. Au început urmărirea penală, nu ştiu faţă de ce persoane. Şi faţă de mine”, a declarat Sebastian Ghiţă la ieşirea de la DNA Ploieşti.

„Astazi eu nu am gasit elemente care sa ma faca sa cred ca l-am ajutat pe acest domn, pe Hertanu. Pe functionarii consiliului judetean nu-i cunosteam. Nu cred ca pot sa-mi dau seama astazi in e consta sau unde poate sa se gaseasca vreo dovada ca eu i-am sprijinit. in niciun caz nu am beneficiat de ceva de pe urma acestor oameni si nu am avut nicio legatura cu aceasta firma (…)
In privinta mea, acuzatia este ca am sprijinit acest grup. Nu cunosc mai multe detalii. n-am stiut ca sunt un grup, nu am stiut ce fac oamenii astia, si acum nu pot sa-mi dau seama cum i-am sprijinit”, a continuat deputatul.

Anterior, Herţanu a fost reţinut de DNA, potrivit RomaniaTV.

Cumnatul premierului, Iulian Herţanu, este cercetat pentru că împreună cu alte persoane ar fi constituit un grup infracţional, care a acţionat în vederea câştigării frauduloase a contractului de extindere reţele de canalizare în oraşul Comarnic.

Din grup fac parte Iulian Herţanu – administrator de drept şi începând cu data de 25 aprilie 2014 administrator de fapt al SC Grossman Engineering Group SRL, respectiv angajat al SC CVR Asfalt Construct Group SRL Dobroeşti, jud. Ilfov, Vladimir Răzvan Ciorbă, administrator/asociat la mai multe firme, printre care şi SC CVR Asfalt Construct Group SRL, dar şi Mihail Marian Coman – administrator/asociat la SC Indserv SRL Ploieşti şi angajat al SC Hidro Prahova SA în calitate de consilier al directorului general din data de 24 mai 2012.

Potrivit surselor citate de Agerpres, aceştia au constituit un grup infracţional ”pentru a acţiona în vederea câştigării frauduloase a contractului de lucrări având ca obiect ‘Extindere reţele de canalizare în oraşul Comarnic’ – contract semnat la data de 13 ianuarie 2012 între Asocierea SC Grossman Engineering Group SRL – SC EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL şi SC Hidro Prahova SA Ploieşti ( C.L.6 ), contract finanţat în mare parte din fonduri provenite de la Uniunea Europeană, respectiv pentru însuşirea unor importante sume de bani, prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute în cadrul proiectului cu finanţare europeană, şi sustragerea de la plata contribuţiilor datorate către stat, prin evidenţierea unor cheltuieli nereale sau operaţiuni fictive în documentele societăţilor pe care le-au controlat”.

La grupul infracţional astfel constituit a aderat, prin numirea ca administrator al SC Grossman Engineering Group SRL începând cu data de 25 aprilie 2014, şi Liviu Munteanu, au arătat sursele citate de Agerpres.

În acelaşi dosar au fost aduşi la audieri fostul consilier județean Mihai Coman, care a fost timp de mai mulți ani membru al PSD Prahova, iar în prezent este membru PNL Prahova și angajat ca și consilier al SC Hidro Prahova SRL, societate care derulează un contract pe fonduri europene privind realizarea rețelelor de apă și canalizare în mai multe localități ale județului, deputatul Vlad Cosma şi preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, dar şi deputatul Sebastian Ghiţă.

Procurorii au adus mai multe documente și unități de stocare informatică, ridicate în urma unor percheziţii.

Preşedintele CJ Prahova, la sediul DNA Ploieşti

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a fost adus marţi, cu mandat, la sediul DNA Ploieşti.

Întrebat dacă are vreo legătură cu dosarul în care e cercetat cumnatul lui Ponta, Iulian Herţanu, Cosma a spus că nu ştie şi că urmează să afle despre ce este vorba.

Procurorii DNA au efectuat marţi percheziţii în 14 locaţii, majoritatea situate în municipiile Bucureşti şi Ploieşti, la sedii de societăţi comerciale ori domicilii ale unor persoane.