Cumpără acţiunile Condmag, spun analiştii. Are comenzi noi de 200 mil. lei
„Relansarea investiţiilor în economie se va resimţi şi în sectorul energetic, inclusiv la nivelul companiilor Romgaz, Transgaz şi Petrom. De investiţiile acestora Condmag Braşov (COMI) este puternic dependentă”, scrie Andrei Rădulescu, analist senior la SSIF Broker Cluj Napoca, în raportul trimis la redacţia ECONOMICA.NET.
Condmag chiar a raportat pe parcursul verii o serie de comenzi, însumând peste 200 milioane de lei, „care vor determina o ameliorare a afacerilor în următoarele 15-24 luni”, notează analistul SSIF Broker Cluj Napoca. În consecinţă, a cesta a modificat recomandarea investiţională din „Păstrează” în „Cumpără„.
Totuşi, preţul ţintă al acţiunilor COMI a fost redus uşor la 0,108 lei / titlu, de la 0,112 lei / titlu, cât fusese stabilit la analiza anterioară, din ianuarie.
Potenţialul de creştere este de peste 11% faţă de preţul actual din piaţă al acţiunilor.
Compania este subevaluată din punctul de al raportului preţ / vânzări şi are potenţial şi din perspectiva altor indicatori, deocamdată distorsionaţi din cauza pierderilor înregistrate în ultimele 4 trimestre.
„COMI este subevaluată în acest moment, potenţialul de evoluţie fiind susţinut de perspectivele de
ameliorare semnificativă a rezultatelor economico-financiare pe termen lung, în contextul intrării economiei într-un nou ciclu economic (de creştere, n.r.)”, crede Andrei Rădulescu.
Cifra de afaceri a companiei s-a diminuat cu 5,1% an/an, în S1 2013, până la 50,1 milioane de lei.
COMI a înregistrat pierderi, din cauza operaţiunilor financiare, care au diminuat rezultatele 1,4 milioane de lei în S1 2013. Aceste pierderi sunt în creştere cu 69,5% an/an, pe fondul majorării cheltuielilor financiare cu 28,1% an/an.
Cifra de afaceri a crescut cu un ritm mediu anualizat de 6% în perioada 2003 – 2012, evoluţie susţinută de investiţiile derulate pe plan intern pentru modernizarea infrastructurii de transport în energie.
Condmag Braşov (COMI) este evaluată la peste 33.5 de milioane de lei la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Este controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, prin firma de foraj şi construcţii Dafora Mediaş (DAFR).
Avertisment
Estimările de mai sus nu sunt nici prognoze, nici recomandări pentru anumite decizii de luat la bursă. Responsabilitatea deciziilor este a celor ce le iau.
Analiştii fac estimări de preţ ţintă pentru următoarele 12 luni, cercetând activele companiei şi comparându-le cu performanţele altor companii similare.
Estimările de preţ ţintă nu sunt decât repere, şi nu sugestii, chiar dacă sunt denumite recomandări. Sunt, de obicei, modificate mai devreme de 12 luni, pentru că intervin schimbări relevante în evoluţia performanţelor companiei.
Nici autorii estimărilor şi nici ECONOMICA.NET nu-şi asumă răspunderea pentru rezultatele deciziilor de investiţii, luate de investitori, în funcţie de profilul de risc al investitorului.