Este a treia actualizare de preţ ţintă din ultimele patru luni pentru acţiunile Prospecţiuni SA Bucureşti (PRSN), preţul de piaţă apropiindu-se mereu de estimările analiştilor.
La începutul lunii septembrie preţul ţintă era de 0,204 lei / acţiune.
În piaţă preţul acţiunii PRSN este în prezent de 0,1851 lei / acţiune, cu peste 10% mai mare decât în septembrie, după ce, în 27 decembrie, s-a aflat că firma a obţinut un contract de la Petrom.
Potrivit contractului în valoare de circa 80 de milioane de euro, firma omului de afaceri Ovidiu Tender va face prospecţiuni pe uscat 2 D şi 3 D.
Prospecţiunile seismice radiografiază subsolul căutând eventualele acumulări de petrol şi gaze în zonele concesionate de stat.
„Compania continuă să fie subevaluată potrivit indicatorilor de analiză fundamentală (a performanţelor financiare şi nu numai, n.r.).
Potenţialul de creştere este susţinut de politica ambiţioasă de investiţii şi poziţia de lider de pe piaţa serviciilor sale“, scrie Andrei Rădulescu în raportul SSIF Broker Cluj Napoca, trimis la redacţia ECONOMICA.NET.
Recomandarea „CUMPĂRĂ“, valabilă din septembrie a fost menţinută.
Noul preţ ţintă lasă loc unui potenţial de creştere de peste 24%.
Compania controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender este liderul autoritar al pieţei de prospecţiuni geologice, iar principalii săi cleinţi sunt OMV Petrom şi Romgaz.
Prospecţiuni SA Bucureşti (PRSN) a declanşat „o politică agresivă de internaţionalizare“ şi pare să fi găsit o soluţie la dependenţa de marii săi clienţi, prin extinderea operaţiunilor în străinătate.
Acţionarii PRSN au aprobat în octombrie contractarea unui credit de investiţii de 6,5 milioane de euro, pentru înfiinţarea unei filiale în Insulele Mauritius.
Profitul net al companiei a scăzut cu 31,3%, până la 21,1 milioane de lei, în primele 9 luni ale anului trecut, după ce la şase luni se înregistraseră pierderi. Profitul pe trimestrul 3 2012 a fost mai mare de 8 ori faţă de cel din urmă cu un an.
AVERTISMENT
Estimările de mai sus nu sunt nici prognoze nici recomandări pentru anumite decizii de luat la bursă. Responsabilitatea deciziilor este a celor ce le iau.
Analiştii fac estimări de preţ ţintă pentru următoarele 12 luni, cercetând activele companiei şi comparându-le cu performanţele altor companii similare.
Estimările de preţ ţintă nu sunt decât repere, şi nu sugestii, chiar dacă sunt denumite recomandări. Sunt , de obicei modificate mai devreme de 12 luni, pentru că intervin schimbări relevante în evoluţia performanţelor companiei.
Nici autorii estimărilor şi nici ECONOMICA.NET nu-şi pot asuma răspunderea pentru rezultatele deciziilor de investiţii, luate de investitori, în funcţie de profilul de risc al investitorului.