Cumpărături online: cupoanele şi codurile de reducere vă ajută să economisiţi

Economica.net
22 10. 2019
shopping_42667100

Cărți, articole de birou, accesorii de mobilier și candelabre dar și încălțăminte, genți și îmbrăcăminte, tot mai multe produse pot fi găsite astăzi online. Astfel magazinele de comerț electronic completând magazinele tradiționale și oferind o alternativă afișajului clasic al vitrinelor.

Conform celor mai recente date, cifra de afaceri a comerțului electronic a crescut exponențial în România, la fel și numărul de utilizatori care au ales să își facă cumpărăturile pe internet, folosind coduri de reducere ce oferă avantaje particulare.
Un sondaj recent, realizat de unul dintre principalele portaluri dedicate prețurilor reduse codvoucher.com a adus la cunoștință că majoritatea utilizatorilor din România cumpără de cele mai multe ori de pe portalurile românești precum emag.ro, fashiondays.ro, altex.ro, flanco.ro, elefant. ro, carturesti.ro, epantofi.ro, footshop.ro, etc.

Numărul de portaluri de comerț electronic crește esențial înregistrând un adevărat record în 2019, din ce în ce mai multe magazine sunt disponibile pentru cumpărături online.
Acest fenomen este important pentru o piață care nu pare a fi în criză și se află în vârful listei Uniunii Europene pentru creșterea în sectorul cumpărăturilor online. O oportunitate de profit care nu le-a scăpat giganților de vânzări online și care în fiecare zi oferă reduceri și cupoane, cu scopul de a câștiga un număr tot mai mare de clienți.

Nu doar Black Friday: zilele dedicate cumpărăturilor online

Fiind prezente în fiecare perioadă a anului, ofertele și cupoanele de reducere devin mai căutate de cumpărători și nu doar cu ocazia zilelor dedicate cumpărăturilor online, precum Black Friday și Cyber Monday. Zile în care atât giganții comerțului electronic cât și multe alte magazine online profită pentru a ademeni potențialii clienți. Prețurile reduse pot fi obținute prin utilizarea codurilor de reducere, trimise direct pe telefonul mobil printr-o aplicație de mesagerie sau prin e-mail.

În zile precum Black Friday, un obicei important din Statele Unite („Black Friday” imediat după care începe maratonul de cumpărături de Crăciun) sau Cyber Monday (lunea dedicată celor care caută gadgeturi și dispozitive hi-tech), rețelele online sunt pline de oferte însă care trebuie monitorizate cu atenție. Dacă sunt luate din timp puteți economisi câteva zeci de euro în unele cazuri sau chiar mai mult, prețul obiectului dorit fiind redus la jumătate..

Boom-ul din portalurile și cupoanele cu coduri de reducere

Ca o consecință a creșterii cumpărăturilor online, portalurile de coduri de reducere și oferte se înmulțesc: în multe cazuri sunt site-uri specializate doar pe publicarea voucher-elor, în alte cazuri codurile pot fi trimise ca newsletter sau prin aplicații de mesagerie, cum ar fi WhatsApp și Telegram – canale la care vă puteți abona și primi oferte și coduri de reducere care nu trebuie decât introduse în coșul de cumpărături virtual, în momentul plății.

Pe piața din România cea mai mare răspândire a portalurilor cu coduri de reducere și cupoane, precum Codvoucher.com, se observă în orașele mari: București, Timișoara, Cluj Napoca, Iași, Constanța, Brașov, Sibiu și Craiova fiind clar că este o mare diferență a numărului de cumpărători online din orașele mici și mediul rural unde oamenii încă preferă magazinele tradiționale.

Potrivit celor de la Promocodex International Srl, o companie cu sediul în Timișoara, care este activă pe www.codvoucher.com: „Încrederea în comerțul online a unei populații, care, istoric vorbind, nu este obișnuită să folosească cardul de credit pentru achizițiile de pe internet, este încă o provocare cu adevărat dificilă pentru companiile care investesc în afacerile de tipul acesta. Însă din acest motiv a pornit și provocarea creării portalului în 2019 și încercarea de a face românii să economisească bani prin utilizarea cupoanelor de reducere la cumpărăturile online”.

Portalul Codvoucher.com 

Portalul Codvoucher.com grupează toate codurile promoționale și cupoanele de reducere disponibile în magazinele online, apoi le împarte pe categorii astfel oferind consumatorilor o gamă largă și variată de oferte dar și de magazine online, active în România.
Cel mai mare procentaj, care utilizează portalul Codvoucher.com, este al persoanelor cu vârsta cuprinsă între 20 și 46 de ani, ceea ce reprezintă aproximativ 80% din totalul cumpărătorilor, însă există tot mai multe înregistrări și al persoanelor cu vârstă mai înaintată.

Pentru a atrage clienți noi, evident, reducerile, mai ales cele personalizate, se dovedesc a fi un stimul capabil să crească până și de șase ori vânzările finale ale fiecărei companii.