Cupru Min pregăteşte investiţii de 65 milioane lei anul viitor, din care două treimi sunt destinate mediului
„Un alt obiectiv este valorificarea superioară a minereului, prin recuperarea metalelor rare, precum molibdenul, dar şi a fierului”, arată comunicatul, citat de News.ro.
De asemenea, se estimează pentru acest an un profit brut de cinci ori mai mare decât cel obţinut anul trecut, de 6,9 milioane lei.
De altfel, ministrul Economiei, Gheorghe Şimon s-a întâlnit vineri cu conducerea Cupru Min Abrud, cu care a discutat despre strategia de investiţii şi dezvoltare a companiei.
„Un aspect evidenţiat este îmbunătăţirea randamentelor de extracţie şi a concentraţiei de cupru în minereul extras, cu 2,7% în ultimii doi ani. Majorarea conţinutului de cupru are impact pozitiv direct în veniturile companiei. Acestea au crescut şi ca urmare a majorării cotaţiilor bursiere internaţionale, dar şi datorită contractelor mai avantajoase încheiate în 2017”, se precizează în comunicat.
Ministrul a menţionat că a lăudat, dar a şi criticat conducerea companiei, când a fost cazul.
„Este foarte important ca unicul producător de cupru din România să-şi urmeze programul de investiţii, cu respectarea regulilor şi legilor privind achiziţiile, dar şi a normelor de mediu. De asemenea, să nu uite importanţa resurselor umane şi siguranţa muncii, de reducerea accidentelor şi de îmbunătăţirea condiţiilor şi climatului la posturile de lucru”, a afirmat ministrul Şimon, la finalul întâlnirii.
Aceasta este a treia dintr-o serie de întâlniri ce vor continua în luna noiembrie cu reprezentanţii companiilor din portofoliul ministerului, pentru prezentarea şi evaluarea situaţiei actuale a acestora.
Săptămâna viitoare, Şimon se va întâlni cu reprezentanţii Conversmin, Remin (cu filiala EcoNord) şi OPCOM.
Cupru Min estimează pentru acest an o producţie record de concentrat de cupru, cea mai mare din istoria companiei, de 39.000 tone.
Compania are în jur de 540 de angajaţi şi deţine aproximativ 60% din rezerva de cupru a României.