„Ultimă rundă a tarifelor SUA a intrat în vigoare în weekend cu puţin tam-tam, iar pieţele de capital au pornit cu o diferenţă mai scăzută în tranzacţionarea din această săptămână înainte de a reveni aproape la acelaşi nivel şi chiar mai bine în această dimineaţă în cazul Europei, pe măsură ce euro scăzut a dat un impuls sentimentului la bursele europene. Aproape că nu a mai existat niciun alt comentariu din partea preşedintelui Trump al SUA cu privire la problemele comerciale în acest weekend, căci administraţia sa este complet distrasă de ameninţarea uraganului major Dorian care se apropie de coasta Floridei şi care pare că va zdrobi o mare parte a litoralului estic”, susţine John Hardy, director analiză FX la Saxo Bank.
Conform analizei, China a stabilit yuanul la doar un punct de bază mai puţin pentru a deschide săptămâna, iar o zonă de rezistenţă locală în jur de 7,17 s-a dezvoltat în ultimele patru zile de tranzacţionare.
„Putem doar presupune din acţiunile pieţei că piaţa are în continuare speranţe la o detensionare sau chiar mai bine, iar orice titlu din presă ce descurajează această noţiune se va dovedi, cel mai probabil, foarte negativ pentru sentimentul de risc”, spune John Hardy.
Potrivit sursei citate, o serie de articole cu privire la „Revoluţia lui Corbyn”, din weekend, descrie planurile lui Corbyn pentru o transformare a politicii Marii Britanii de a stimula reducerea inegalităţii şi o inversare mai mult sau mai puţin cuprinzătoare a reformelor lui Thatcher.
„E interesant de observat că primul lui impuls nu este de a urmări o ‘relaxare cantitativă a poporului’ şi retragerea Teoriei Monetare Moderne, ci chiar caută să-şi finanţeze platforma prin noi impozite. Acest lucru deschide o traiectorie de evoluţie negativă pentru lira sterlină chiar şi de la aceste niveluri dacă tactica lui Boris Johnson de a îndeplini Brexit-ul şi de a câştiga alegerile viitoare va eşua”, se spune în comunicat.
În analiză de menţionează că perechea euro/dolar s-a revărsat din nou către noile minime şi că este a cincea oară când avem parte de un nou minim al ciclului din august anul trecut încoace.
„A se nota că în cele patru ocazii anterioare, preţul acţiunii a revenit rapid, într-o zi până la trei zile, chiar dacă tendinţa generală a rămas în scădere. Dacă vom vedea sau nu şi de această dată o reiterare a acestui tipar stabilit, va depinde, cel mai probabil, de semnalele transmise de Fed-ul lui Powell. Până atunci, calea către 1,08 până la 1,075 este acum deschisă, iar următorul test imediat pentru sentimentul euro este şedinţa BCE din 12 septembrie. Un risc psihologic aici este ca depăşirea pragului de 1,1 să îi facă pe speculatori şi pe traderii care au activat pe tuşă să intervină forţat de teamă că ratează mişcarea, căci e posibil ca ei să fi fost mulţumiţi la gândul că preţul acţiunii de anul trecut şi altele vor continua”, se mai spune în analiză.