Cursul a atins un maxim de 4,58 lei/euro în sesiunea interbancară de vineri

Cotaţiile monedei naţionale au atins un maxim de 4,58 lei/euro spre finalul sesiunii interbancare de vineri, în contrast cu aprecierea valutelor din regiune, care şi-au întarit câştigurile după datele peste aşteptări privind piaţa muncii din SUA.
Economica.net - vin, 05 oct. 2012, 14:56
Cursul a atins un maxim de 4,58 lei/euro în sesiunea interbancară de vineri

În jurul orei 16:30, schimburile se realizau la 4,5745 – 4,5770 lei/euro, mult peste nivelul de joi de la aceeaşi oră, când operaţiunile se perfectau la 4,5495 – 4,5515 lei.

La deschidere, euro era cotat la 4,5510 – 4,5535 lei, În prima oră de tranzacţionare, cursul a variat nesemnificativ, după care rata de schimb a început să urce accentuat. Maximul zilei a fost consemnat spre finalul zilei, la 4,58 lei/euro, pe fondul cererii comerciale de euro, spun dealerii.

În schimb, valutele din regiune şi-au mărit uşor creşterile de la jumătatea zilei, după publicarea unor data peste aşteptări privind piaţa muncii. Rata şomajului din Statele Unite a scăzut în luna septembrie la 7,8%, cel mai redus nivel în mandatul preşedintelui Barack Obama, coborând sub pragul de 8% pentru prima dată în ultimii trei ani şi jumătate.

Banca Naţională a României (BNR) a afişat un curs de referinţă cu 2,68 bani mai mare, de 4,5694 lei/euro, reprezentând un nou maxim din ultimele două luni. O rată de schimb superioară a fost publicată de banca centrală la 6 august, de 4,5740 lei/euro.

În sesiunea de joi cursul a fost de 4,5426 lei/euro.

Pentru moneda americană, cursul a urcat cu 0,13 bani, la 3,117 lei/dolar. În acelaşi timp, referinţa pentru francul elveţian a crescut cu 2,21 bani, la 3,7703 lei/franc, cel mai înalt nivel din 13 august.

Cursurile de referinţă leu/dolar şi leu/franc sunt calculate de Banca Naţională a României în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc.

Dobânzile pentru depozitele cu scadenţa la o zi au crescut uşor, de la 4,39 – 4,89% la 4,43 – 4,93% pe an. Totodată, randamentele pentru depozitele cu scadenţa la o săptămână au urcat de la 4,76 – 5,26% la 4,78 – 5,28% pe an.

Te-ar mai putea interesa și
Wizz Air lansează pentru perioada sărbătorilor promoții la biletele pentru cinci curse cu plecare din România
Wizz Air lansează pentru perioada sărbătorilor promoții la biletele pentru cinci curse cu plecare din România
Transportatorul aerian Wizz Air anunță că oferă clienților posibilitatea de a cumpăra bilete pe cinci rute la tarife reduse pentru perioada sărbătorilor. Călătorii pot rezerva acum zboruri......
Program de guvernare: Creștere estimată de 1,1% a veniturilor publice din PIB în 2025, contribuția la Pilonul 2 de pensii va crește până la 6%, se menține cota unică
Program de guvernare: Creștere estimată de 1,1% a veniturilor publice din PIB în 2025, contribuția la Pilonul 2 de pensii ...
Cota unică de impozitare ar urma să fie menţinută în următorii patru ani, pentru încurajarea mediului de afaceri, ...
Tanczos Barna: Calendarul de buget încă nu există. Nu cred că se poate face bugetul pe 2025 până la finalul anului
Tanczos Barna: Calendarul de buget încă nu există. Nu cred că se poate face bugetul pe 2025 până la finalul anului
Ministrul propus pentru preluarea portofoliului la Ministerul Finanţelor, Tanczos Barna, a spus că nu există un calendar ...
Consiliul Concurenței pune în dezbatere publică „Ghidul privind principiile de tarifare aplicabile infrastructurii feroviare și infrastructurilor de servicii”
Consiliul Concurenței pune în dezbatere publică „Ghidul privind principiile de tarifare aplicabile infrastructurii feroviare ...
Consiliul Național de Supraveghere din Domeniul Feroviar (CNSDF), instituție din cadrul Consiliului Concurenței, anunță ...