Cursul a fluctuat foarte uşor peste 4,4650 lei/euro în prima oră a şedinţei interbancare de vineri

Cursul de schimb a fluctuat foarte uşor peste 4,4650 lei/euro în prima oră a şedinţei interbancare de vineri, într-o piaţă liniştită şi cu volume reduse de tranzacţionare, potrivit dealerilor.
Economica.net - vin, 06 dec. 2013, 08:39
Cursul a fluctuat foarte uşor peste 4,4650 lei/euro în prima oră a şedinţei interbancare de vineri

La deschidere, euro a fost cotat la 4,4650 – 4,4670 lei, în imediata apropiere a nivelurilor de la închiderea şedinţei de joi, de 4,4665 – 4,4675 lei/euro.

Ulterior, cotaţiile au fluctuat restrâns, în cadrul unor tranzacţii cu volume mici, potrivit dealerilor.

Astfel, cel mai redus nivel tranzacţionat a fost de 4,4650 lei/euro, iar maximul a fost de 4,4670 lei/euro.

La scurt timp după ora 10:00, euro era cotat pe piaţa interbancară la 4,4660 – 4,4680 lei, foarte aproape de închiderea de joi.

După prima oră a şedinţei de la Bucureşti, zlotul şi forintul erau în stagnare în raport cu euro.

Cursul de referinţă anunţat Banca Naţională a României (BNR) a scăzut uşor joi, cu 0,28 bani (0,06%), la 4,4687 lei/euro, după ce miercuri a atins cel mai ridicat nivel din ultimele 11 săptămâni, de 4,4715 lei/euro. Deprecierea leului din zilele precedente a fost cauzată de anunţul preşedintelui Băsescu că nu aprobă memorandul cu FMI.

Leul s-a apreciat uşor joi şi în raport cu dolarul american, cursul de referinţă anunţat de BNR scăzând cu 0,31 bani (0,09%), la 3,2869 lei/dolar, de la 3,29 lei/dolar în şedinţa precedentă.

Rata de schimb leu/franc elveţian a continuat să crească însă, de la 3,64 lei/franc la 3,6445 lei/franc, şi as atins un nou maxim de după 30 septembrie.

Ratele de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Dobânzile afişate vineri dimineaţă de băncile comerciale pentru plasamentele în lei pe termen de o zi sunt de 1,75% – 2,25% pe an, apropiate de cele de joi, de 1,64% – 2,14% pe an.

Dobânzile sunt în continuare mult sub rata dobânzii de politică monetară a BNR, aflată la 4% pe an, minim istoric, însă sunt mai sus decât dobânda la facilitatea de depozit practicată de banca centrală, de 1% pe an.

Te-ar mai putea interesa și
FOTO Tramvai fabricat la București, reintrodus azi pe traseul liniei 1
FOTO Tramvai fabricat la București, reintrodus azi pe traseul liniei 1
Un tramvai Bucur LF, fabricat în București, a fost reintrodus pe șine, pe linia 1, potrivit unor imagini postate joi pe pagina de Facebook dedicată acestui model de tramvai....
Cine mai poate cumpăra locuințe noi cu TVA redus
Cine mai poate cumpăra locuințe noi cu TVA redus
Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică proiectul de lege care stabilește majorarea cotei TVA. Cine mai poate ...
Dezastru pentru bugetari. Peste jumătate de milion de angajaţi la stat vor fi afectaţi de reducerea sporurilor de condiţii vătămătoare (Sindicate)
Dezastru pentru bugetari. Peste jumătate de milion de angajaţi la stat vor fi afectaţi de reducerea sporurilor de condiţii ...
În jur de 600.000 de bugetari sunt afectaţi de reducerea sporului de condiţii vătămătoare, iar din creşterea TVA rezultă ...
Drum Expres Craiova – Pitești: S-a deschis circulația pe pasajul care permite accesul din DEx12 în municipiul Craiova
Drum Expres Craiova – Pitești: S-a deschis circulația pe pasajul care permite accesul din DEx12 în municipiul Craiova
Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, anunță joi că a fost deschisă circulațua pe pasajul care permite accesul ...