Cursul a fluctuat uşor marţi şi a încheiat şedinţa în imediata apropiere a nivelurilor de luni

Cursul de schimb a fluctuat uşor marţi şi a încheiat şedinţa la 4,4465 - 4,4485 lei/euro, în imediata apropiere a nivelurilor de luni, după o zi liniştită şi cu volume foarte reduse de tranzacţionare, potrivit dealerilor.
Economica.net - mar, 19 nov. 2013, 15:20
Cursul a fluctuat uşor marţi şi a încheiat şedinţa în imediata apropiere a nivelurilor de luni

La deschiderea şedinţei, euro a fost cotat la 4,4500 – 4,4520 lei, cu 0,2 – 0,3 bani peste nivelurile de luni din jurul orei 16:30, de 4,4470 – 4,4500 lei/euro.

Ulterior, paritatea a fluctuat uşor în jurul nivelului de 4,45 lei/euro, în cadrul unor tranzacţii cu volume reduse. Cel mai ridicat nivel tranzacţionat a fost de 4,4520 lei/euro, iar minimul a fost de 4,4450 lei/euro.

În jurul orei 16:30, pe piaţa interbancară, euro era cotat la 4,4465 – 4,4485 lei, în imediata apropiere a nivelurilor de la închiderea şedinţei de luni.

În acelaşi timp, zlotul era în scădere cu 0,2% în raport cu euro, iar forintul era în stagnare.

Cursul de referinţă anunţat marţi de Banca Naţională a României (BNR) a scăzut pentru a patra şedinţă consecutiv şi a ajuns la 4,4456 lei/euro, după ce luni a fost la 4,4462 lei/euro. Rata de schimb de marţi este cu 1,63 bani (0,36%) sub ziua de miercuri, când referinţa a urcat la 4,4619 lei/euro şi a atins cel mai ridicat nivel de după 14 octombrie.

Cursul de schimb leu/dolar american a fluctuat nesemnificativ marţi, urcând la 3,2906 lei/dolar, de la 3,2904 lei/dolar în ziua luni.

În raport cu francul elveţian, leul s-a întărit uşor marţi, cursul de referinţă coborând la 3,6045 lei/franc, de la 3,6060 lei/franc în ziua anterioară.

Ratele de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Dobânzile afişate marţi de băncile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) în lei pe termen de o zi au continuat să scadă şi au ajuns la 0,61% – 1,11% pe an, după ce luni au fost de 0,64% – 1,13% pe an. Dobânzile sunt cu mult sub rata dobânzii de politică monetară a BNR, aflată la 4% pe an, minim istoric.

În acelaşi timp, dobânzile practicate pentru plasamentele cu scadenţă la o săptămână au stagnat la 0,9% – 1,4% pe an.

Te-ar mai putea interesa și
COP29 – Cel mai recent proiect de acord a fost respins de UE, SUA, China și statele arabe
COP29 – Cel mai recent proiect de acord a fost respins de UE, SUA, China și statele arabe
Ţările bogate şi cele în curs de dezvoltare nu s-au apropiat de un acord joi, în cadrul conferinţei privind schimbările climatice COP29 de la Baku, după publicarea unui proiect ce a fost......
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
În Grecia, cererea de călătorii în timpul verii se modifică, de la lunile de vârf tradiţionale iulie şi august, la ...
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o țintă militară ucraineană
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi seara, într-un discurs către naţiune, că Rusia a lansat un atac cu rachetă ...
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția de comunicare GMP & U anunță că a câștigat contul Tazz, în urma unei licitații, completându-și astfel portofoliul ...