Cursul a încheiat şedinţa în creştere uşoară, la 4,3730 – 4,3740 lei/euro

Cursul a încheiat şedinţa de vineri în creştere foarte uşoară, la 4,3730 - 4,3740 lei/euro, într-o piaţă în care volumele de tranzacţionare au urcat în a doua parte a zilei, ca urmare a operaţiunilor realizate de unii jucători străini şi a unor ordine comerciale de cumpărare de euro.
Economica.net - vin, 23 mart. 2012, 15:23
Cursul a încheiat şedinţa în creştere uşoară, la 4,3730 - 4,3740 lei/euro

Primele tranzacţii pe cursul de schimb leu/euro au fost realizate la 4,3690 – 4,3705 lei/euro, cu 0,25 bani sub ultimele cotaţii de joi, de 4,3715 – 4,3730 lei/euro. Ulterior, paritatea a variat în jurul nivelului de 4,37 lei/euro, într-o piaţă liniştită şi cu volume reduse de valută tranzacţionată.

După ora 12:00, cotaţiile s-au stabilizat peste 4,37 lei/euro şi au urcat până la un nivel maxim al zilei de 4,3730 – 4,3740 lei/euro.

„În a doua parte a şedinţei piaţa a fost puţin mai animată, iar volumele de tranzacţionare au crescut uşor. Se pare că au fost prezenţi atât jucători străini, dar au fost şi unele ordine comerciale de cumpărare de euro”, a afirmat un dealer.

La finalul şedinţei de la Bucureşti, zlotul şi forintul erau în stagnare, după ce pe parcursul şedinţei au oscilat uşor în raport cu euro.

Cursul de referinţă anunţat vineri de Banca Naţională a României (BNR) a scăzut nesemnificativ, de la 4,3718 lei/euro la 4,3712 lei/euro, leul înregistrând a patra zi de apreciere în raport cu euro, după ce luni rata oficială a fost la nivelul maxim istoric, de 4,3794 lei/euro.

Leul s-a apreciat mai vizibil în raport cu dolarul, paritatea oficială coborând cu 2,3 bani, de la 3,3210 lei/dolar, la 3,2980 lei/dolar.

Moneda naţională s-a apreciat nesemnificativ şi în faţa francului elveţian, astfel că rata anunţată de BNR a crescut de la 3,6262 lei/franc elveţian la 3,6265 lei/franc elveţian.

Pentru plasamentele cu scadenţă la o zi băncile au afişat vineri dobânzi în creştere uşoară, la 2,73% – 3,23%, după ce joi randamentele au fost de 2,5% – 3%. Vineri este ultima zi a actualei perioade de constituire a rezervelor minime obligatorii cerute băncilor de BNR, iar acestea au ridicat dobânzile de vineri având în vedere că noua perioadă de constituire a rezervelor va începe de sâmbătă, când însă este zi nebancară.

Dobânzile pentru sumele plasate pe termen de o săptămână au scăzut foarte încet, la 3,99% – 4,49%, după ce joi au fost de 4,03% – 4,53%.

Te-ar mai putea interesa și
Update: Cum va arăta noul guvern. Ciolacu: Sunt ferm convins că va fi un guvern pe patru ani. Care sunt numele vehiculate pentru posturile de miniștri
Update: Cum va arăta noul guvern. Ciolacu: Sunt ferm convins că va fi un guvern pe patru ani. Care sunt numele vehiculate ...
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că noul Executiv care este pe cale să se formeze va fi "un guvern pe patru ani". El nu a dorit să ofere punctual detalii despre lista miniştrilor pe......
Polonezii de la Zabka au trecut borna de 50 de magazine Froo deschise în România
Polonezii de la Zabka au trecut borna de 50 de magazine Froo deschise în România
Polonezii de la Zabka, care au deschis primele magazine în luna iunie, la București, continuă expansiunea pe plan local ...
Hurezeanu a declinat propunerea de a candida la Preşedinţie: Nu port pălării mai mari decât îmi permite capul
Hurezeanu a declinat propunerea de a candida la Preşedinţie: Nu port pălării mai mari decât îmi permite capul
Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, a declinat propunerea de a candida la președinție.
Israel: Netanyahu ameninţă că va acţiona cu ‘forţă şi hotărâre’ contra rebelilor houthi din Yemen
Israel: Netanyahu ameninţă că va acţiona cu ‘forţă şi hotărâre’ contra rebelilor houthi din Yemen
Israelul va continua să acţioneze cu forţă şi hotărâre contra rebelilor houthi din Yemen, acuzaţi de periclitarea ...