Cursul a încheiat şedinţa interbancară foarte uşor sub cotaţiile de joi

Cursul de schimb leu/euro a încheiat şedinţa interbancară la 4,4260 - 4,4270 unităţi, foarte uşor sub nivelurile de la finalul sesiunii precedente, într-o piaţă cu volume reduse de tranzacţionare, potrivit dealerilor.
Economica.net - vin, 12 iul. 2013, 14:11
Cursul a încheiat şedinţa interbancară foarte uşor sub cotaţiile de joi

La deschiderea şedinţei de vineri, euro a fost cotat la 4,4190 lei, cu aproximativ 1 ban sub cotaţiile de joi din jurul orei 16:30, de 4,4280 – 4,4295 lei/euro.

Ulterior, cotaţiile au fluctuat foarte uşor în jurul nivelului de 4,42 lei/euro, iar spre finalul şedinţei a început să se îndrepte spre 4,43 lei/euro.

În jurul orei 16:30, euro era cotat pe piaţa interbancară la 4,4260 – 4,4270 lei, respectiv cu 0,2 – 0,25 bani sub închiderea de joi.

„Volumele de tranzacţionare au fost foarte mici atât pe piaţa locală, cât şi pe cele din regiune, astfel că orice ordin ceva mai mare influenţează cotaţiile”, a afirmat un dealer.

La finalul şedinţei de la Bucureşti, leul era aproape în stagnare în raport cu euro, în timp ce zlotul se întărea cu 0,2% faţă de moneda unică europeană, iar forintul era în scădere cu 0,2%.

Cursul de referinţă anunţat de Banca Naţională a României (BNR) a scăzut şi vineri, pentru a patra sesiune consecutiv, şi a ajuns la 4,4210 lei/euro. Astfel, în ultimele patru zile, rata de referinţă a scăzut cumulat cu 2,75 bani, ceea ce indică o apreciere a leului cu 0,62% în raport cu euro.

Leul a continuat să se aprecieze şi vineri în raport cu dolarul american, pentru a doua zi consecutiv, cursul de referinţă coborând cu 0,8 bani, la 3,3870 lei/dolar.

Rata de schimb pentru francul elveţian a scăzut, deasemnea, şi a ajuns la 3,5672 lei/franc, respectiv cu 0,61 bani sub nivelul de joi, când francul a fost cotat la 3,5733 lei.

Ratele de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de Banca Naţională a României în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Dobânzile practicate vineri de băncile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) în lei pe termen de o zi au coborât la 3,11% – 3,61% pe an, după ce joi au fost la 3,35% – 3,85% pe an.

În acelaşi timp, dobânzile pentru plasamentele pe termen de o săptămână au scăzut uşor, la 3,32% – 3,82% pe an, faţă de cele de joi, de 3,42% – 3,92% pe an.

Astfel, dobânzile sunt sub rata dobânzii de politică monetară a BNR, de 5% pe an.

Te-ar mai putea interesa și
ALUMIL: Angajament pentru un viitor sustenabil, dedicat oamenilor și naturii
ALUMIL: Angajament pentru un viitor sustenabil, dedicat oamenilor și naturii
Transparența și comunicarea activă cu toți partenerii sunt esențiale în strategia de dezvoltare durabilă a ALUMIL, lider în domeniul sistemelor arhitecturale din aluminiu. Compania a publicat......
HARTĂ – Vreme rea în toată ţara, Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore; Cod galben şi portocaliu de vreme rea, până sâmbătă seara
HARTĂ – Vreme rea în toată ţara, Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore; Cod galben şi portocaliu ...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o serie de noi avertizări Cod roşu, Cod portocaliu şi ...
Cartierul Primăverii din București este cel mai scump cartier din România. La capătul celălalt al topului se află Valea Aurie din Sibiu și George Enescu din Craiova
Cartierul Primăverii din București este cel mai scump cartier din România. La capătul celălalt al topului se află Valea ...
Cartierul Aeroport din Sibiu (76,6), Craiovița Nouă din Craiova (74,3) și Aleea Carpați din Târgu Mureș (73,7) se află ...
România în Schengen terestru – Austria ar putea debloca în curând aderarea deplină, relatează presa internaţională
România în Schengen terestru – Austria ar putea debloca în curând aderarea deplină, relatează presa internaţională
Austria ar putea ridica în curând vetoul prin care împiedica până acum aderarea deplină a României şi Bulgariei la ...