Cursul a încheiat şedinţa interbancară la 4,45 lei/euro

 Cursul de schimb a încheiat şedinţa interbancară locală la 4,45 lei/euro, uşor sub nivelurile de la finalul sesiunii precedente, într-o piaţă în care au fost tranzacţionate volume reduse, potrivit dealerilor.
Economica.net - vin, 18 oct. 2013, 14:04
Cursul a încheiat şedinţa interbancară la 4,45 lei/euro

La închiderea şedinţei locale de joi euro a fost cotat la 4,4525 – 4,4535 lei, însă ulterior pe pieţele externe cursul a coborât sub 4,45 lei/euro, ca urmare a unor ordine de vânzare de euro.

Astfel, la deschiderea şedinţei interbancare de vineri euro a fost cotat la 4,4485 – 4,4500 lei, respectiv cu 0,35 – 0,4 bani sub cotaţiile de joi din jurul orei 16:30, de 4,4525 – 4,4535 lei/euro.

Ulterior, în piaţă au fost plasate ordine de cumpărare de euro, iar cursul a urcat în prima parte a zilei până la 4,4530 lei/euro. Cel mai redus nivel tranzacţionat vineri a fost la deschidere.

În jurul orei 16:30, pe piaţa interbancară euro era cotat la 4,4495 – 4,4500 lei, cu 0,3 – 0,35 bani sub nivelurile de la închiderea de joi, iar volumele de tranzacţionare erau în continuare reduse.

Cursul de referinţă anunţat de Banca Naţională a României (BNR) a crescut nesemnificativ vineri, la 4,4514 lei/euro, de la 4,4511 lei/euro în ziua precedentă.

Pe de altă parte, leul a continuat să crească în raport cu dolarul american, cursul de referinţă coborând cu 1,48 bani (0,45%), de la 3,2661 lei/dolar la 3,2513 lei/dolar. Un curs de referinţă mai mic decât cel de joi a fost publicat pe 7 februarie, când dolarul a fost cotat la 3,2493 lei.

Cursul de referinţă leu/franc elveţian a scăzut foarte uşor, de la 3,6111 lei/franc la 3,6070 lei/franc.

Ratele de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de Banca Naţională a României (BNR) în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Dobânzile afişate vineri de băncile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) în lei pe termen de o zi au scăzut la 1,62% – 2,12% pe an, după ce joi au fost de 1,84% – 2,34% pe an. Dobânzile sunt mult sub rata dobânzii de politică monetară a BNR, de 4,25% pe an.

Dobânzile afişate pentru plasamentele cu scadenţă la o săptămână au scăzut nesemnificativ, la 2,19% – 2,69% pe an, de la nivelurile de joi, de 2,2% – 2,7% pe an.

Te-ar mai putea interesa și
Decizia de aprobare a cererii de intrare în concordat preventiv depusă de Restar Energy a rămas definitivă
Decizia de aprobare a cererii de intrare în concordat preventiv depusă de Restar Energy a rămas definitivă
Conducerea Companiei Restar Energy One S.A. informează investitorii de la Bursa de Valori București cu privire la faptul că decizia de aprobare a cererii de intrare în concordat preventiv a......
Popeyes lansează în restaurantele sale din România produse noi în ediție limitată
Popeyes lansează în restaurantele sale din România produse noi în ediție limitată
Lanțul de restaurante Popeyes lansează în România noi produse în ediție limitată. Voodoo Chicken Sandwich conține ...
Reuters: Noul președinte al României se confruntă cu sarcina dificilă de a reduce cel mai mare deficit din UE
Reuters: Noul președinte al României se confruntă cu sarcina dificilă de a reduce cel mai mare deficit din UE
Nicuşor Dan a contrazis toate pronosticurile şi a câştigat alegerile prezidenţiale, însă acum se confruntă cu o sarcină ...
Compania suedeză group.one achiziționează MiniCRM, firmă care activează și în România, extinzându-și astfel portofoliul SaaS cu un CRM conceput special pentru succesul IMM-urilor
Compania suedeză group.one achiziționează MiniCRM, firmă care activează și în România, extinzându-și astfel portofoliul ...
Group.one a semnat un acord pentru achiziționarea MiniCRM Zrt., inclusiv a filialei sale din România, MiniCRM Software ...