Cursul a închis aproape de 4,43 lei/euro, după o sesiune liniştită

Cotaţiile monedei naţionale au rămas aproape de 4,43 lei/euro până la finalul sesiunii interbancare locale, după o zi cu volume de transfer reduse, spun delerii.
Economica.net - joi, 07 nov. 2013, 15:24
Cursul a închis aproape de 4,43 lei/euro, după o sesiune liniştită

În jurul orei 16:30, operaţiunile se perfectau la 4,4275 – 4,4300 lei/euro, cu 0,5 bani sub nivelurile de la aceeaşi oră de miercuri, de 4,4325 – 4,4350 lei/euro.

La debutul şedinţei, euro a fost cotat la 4,4300 – 4,4315 lei, iar pe parcursul zilei rata de schimb a variat în intervalul 4,4260 – 4,4380 lei/euro.

Valutele din regiune s-au apreciat în a doua parte a zilei, cu până la 0,2%, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a luat prin surprindere pieţele şi a redus joi dobânda de politică monetară cu un sfert de punct procentual, la un nou minim record, de 0,25%.

Dealerii se aşteaptă ca şi leul să beneficieze de o apreciere în perioada următoare, ca urmare a apetitului jucătorilor pentru instrumente cu randamente mai mari.

Banca Naţională a României (BNR) a publicat un curs de referinţă de 4,4331 lei/euro, uşor mai sus faţă de nivelul precedent. Rata de schimb anunţată miercuri a fost de 4,4328 lei/euro.

Leul s-a apreciat nesemnificativ în raport cu dolarul american, cursul coborând de la 3,2815 lei/dolar la 3,2809 lei/dolar.

În acelaşi timp, cursul de referinţă leu/franc elveţian a scăzut de la 3,5982 lei/franc la 3,5945 lei/franc.

Ratele de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Dobânzile afişate joi dimineaţă de băncile comerciale pentru plasamentele în lei pe termen de o zi au continuat să fie reduse, de 0,78% – 1,28% pe an, faţă de 0,76% – 1,26% pe an în şedinţa precedentă. Dobânzile sunt cu mult sub rata dobânzii de politică monetară a BNR, de 4% pe an, minim istoric.

Randamentele la o săptămână se plasează la 0,98- 1,48% pe an.

Te-ar mai putea interesa și
Piețele cripto au scăzut după publicarea unor date dezamagitoare privind cheltuielile de consum personal PCE
Piețele cripto au scăzut după publicarea unor date dezamagitoare privind cheltuielile de consum personal PCE
Piețele cripto au suferit o lovitură săptămâna trecută, în special bitcoin, care a scăzut cu 5%, deoarece datele privind cheltuielile de consum personal PCE, indicele preferat al Fed pentriu......
Orașul din România în care încep să circule din 1 aprilie autobuze electrice
Orașul din România în care încep să circule din 1 aprilie autobuze electrice
Marți, 1 aprilie 2025, vor intra în circulație primele autobuze electrice în Galați, informează luni Primăria orașului ...
Incertitudine sau oportunitate? TOP investiții în pre-vânzări crypto în piața actuală
Incertitudine sau oportunitate? TOP investiții în pre-vânzări crypto în piața actuală
Incertitudinea mare pe piața crypto continuă, deși săptămâna trecută criptomonedele începuse să dea semne de redresare. ...
Eugen Bunea este noul vicepreședinte executiv al Exim Banca Românească. El va coordona Divizia Operațiuni și IT și Direcția de Redresare și Rezoluție Bancară
Eugen Bunea este noul vicepreședinte executiv al Exim Banca Românească. El va coordona Divizia Operațiuni și IT și ...
Eugen Bunea se alătură conducerii executive a Exim Banca Românească și își începe activitatea de vicepreședinte ...