Cursul a închis în jurul nivelului de 4,3750 lei/euro

Cotaţiile monedei naţionale se situau în jurul nivelului de 4,3750 lei/euro la finalul sesiunii interbancare de marţi, după o sesiune în care jucătorii au transferat volume de valută modeste, potrivit dealerilor.
Economica.net - mar, 12 mart. 2013, 15:15
Cursul a închis în jurul nivelului de 4,3750 lei/euro

În jurul orei 16:30, băncile cotau euro la 4,3750 – 4,3755 lei, uşor mai sus faţă de nivelul de la finalul sesiunii de luni, când schimburile se perfectau la 4,3715 – 4,3735 lei/euro.

La deschidere, euro era cotat la 4,3720 – 4,3750 lei, iar primele transferuri au dus cursul până la un minim de 4,3700 lei/euro. Ulterior, rata de schimb a început să urce treptat, maximul zilei fiind de 4,38 lei/euro.

Valutele din regiune au consemnat de asemenea deprecieri uşoare, influenţate de forint, care continuă să se deprecieze semnificativ în raport cu euro, din cauza temerilor legate de primele măsuri luate de noul guvernator al băncii centrale de la Budapesta, Gyorgy Matolcsy, care a modificat regulamentul instituţiei pentru a-şi consolida autoritatea.

Banca Naţională a României (BNR) a publicat marţi un curs de referinţă de 4,3749 lei/euro, în creştere cu 1,06 bani faţă de nivelul de luni. În sesiunea precedentă, cursul s-a plasat la 4,3643 lei/euro.

Leul a continuat să piardă teren şi în raport cu dolarul american, iar cursul a urcat cu 0,69 bani, de la 3,3556 lei/dolar la 3,3625 lei/dolar.

Totodată, paritatea leu/franc elveţian a crescut de la 3,5306 lei/franc la 3,5467 lei/franc.

Cursurile leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de Banca Naţională a României în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Dobânzile afişate luni dimineaţă de bănci pentru sumele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) pe termen de o zi au urcat uşor de la 4,68 – 5,18% la 4,53 – 5,03% pe an. Randamentele pentru depozitele pe o săptămână se plasau la 4,66 – 5,16% pe an.

Te-ar mai putea interesa și
Ciolacu, după semnarea contractelor de finanţare a două stadioane și a unui patinoar: Guvernul va continua să investească în sport și în infrastructura sportivă
Ciolacu, după semnarea contractelor de finanţare a două stadioane și a unui patinoar: Guvernul va continua să investească ...
Guvernul va continua să investească în sport şi în infrastructura sportivă şi va veni cu programe pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos pentru toţi tinerii din România, a afirmat......
CFR Călători anunță că va continua să acorde facilități studenților. În ce constau acestea și cum pot beneficia de ele
CFR Călători anunță că va continua să acorde facilități studenților. În ce constau acestea și cum pot beneficia de ele
CFR Călători reamintește, în contextul începerii anului universitar 2024/2025, că studenții în vârstă de până ...
Florin Barbu: Politica Agricolă Comună trebuie să beneficieze de un buget mult mai consistent şi de reguli simplificate
Florin Barbu: Politica Agricolă Comună trebuie să beneficieze de un buget mult mai consistent şi de reguli simplificate
Politica Agricolă Comună (PAC), pentru a-şi dovedi eficienţa, trebuie să beneficieze de un buget mult mai consistent ...
Mai mulți parlamentari germani pregătesc o acțiune prin care să scoată în afara legii partidul extremist Alternativa pentru Germania (AfD)
Mai mulți parlamentari germani pregătesc o acțiune prin care să scoată în afara legii partidul extremist Alternativa ...
Un grup de parlamentari germani din partidele pro-europene examinează semnarea unei moţiuni care să iniţieze procesul ...