Cursul a scăzut uşor sub 4,4700 lei/euro în prima oră a şedinţei

Cursul de schimb a scăzut uşor în prima oră a şedinţei interbancare de luni şi a ajuns la 4,4670 - 4,4690 lei/euro, într-o piaţă cu volume reduse de tranzacţionare şi în care dealerii cred că BNR ar putea interveni din nou pentru a nu lăsa rata de referinţă să atingă un nou maxim istoric.
Economica.net - lun, 25 iun. 2012, 07:43
Cursul a scăzut uşor sub 4,4700 lei/euro în prima oră a şedinţei

Paritatea leu/euro a deschis ziua la 4,4710 – 4,4730 unităţi, în imediata apropiere a ultimelor cotaţii de vineri, de 4,4705 – 4,4739 lei/euro.

Ulterior, cursul a început să scadă uşor şi a coborât sub nivelul de 4,4700 lei/euro. Astfel, în jurul orei 10:00 băncile cotau euro la 4,4670 – 4,4690 lei, cu 0,35 – 0,49 bani sub închiderea şedinţei precedente.

„Piaţa este în continuare amorţită, volumele de tranzacţionare sunt foarte reduse, astfel că orice ordin ceva mai mare mişcă vizibil cursul. Majoritatea jucătorilor se aşteaptă ca BNR să intervină indirect din nou aproape de mijlocul şedinţei, pentru ca apoi să anunţe cursul de referinţă tot sub maximul istoric (de 4,4662 lei/euro, atins în data de 24 mai – n.r.). Se merge pe ideea «De ce să cumpăr euro acum, când pot cumpăra mai ieftin spe mijlocul zilei, când BNR ar putea vinde mai ieftin?»”, a afirmat un dealer.

După prima oră a şedinţei de la Bucureşti, zlotul şi forintul erau în stagnare în raport cu euro.
Cursul de referinţă anunţat vineri de Banca Naţională a României (BNR) a crescut cu 0,2 bani, la 4,4655 lei/euro, şi s-a apropiat de nivelul maxim istoric atins pe 24 mai, de 4,4662 lei/euro.

Pentru dolar, cursul a urcat mai puternic, cu 3,88 bani, la 3,5590 lei/dolar, în timp ce paritatea oficială leu/franc elveţian a avansat de la 3,7163 lei/franc la 3,7183 lei/franc.

Cursurile de referinţă leu/dolar şi leu/franc sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc.

Dobânzile practicate luni dimineaţă de bănci pentru depozitele cu scadenţa la o zi au crescut la 5% – 5,5% pe an, de la nivelurile de vineri, de 1,5% – 1,99% pe an. Evoluţia este determinată de băncile care încep să constituie rezervele minime obligatorii cerute de BNR odată cu începerea unei noi perioade de rezervă.

Te-ar mai putea interesa și
Update: Cum va arăta noul guvern. Ciolacu: Sunt ferm convins că va fi un guvern pe patru ani. Care sunt numele vehiculate pentru posturile de miniștri
Update: Cum va arăta noul guvern. Ciolacu: Sunt ferm convins că va fi un guvern pe patru ani. Care sunt numele vehiculate ...
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că noul Executiv care este pe cale să se formeze va fi "un guvern pe patru ani". El nu a dorit să ofere punctual detalii despre lista miniştrilor pe......
Polonezii de la Zabka au trecut borna de 50 de magazine Froo deschise în România
Polonezii de la Zabka au trecut borna de 50 de magazine Froo deschise în România
Polonezii de la Zabka, care au deschis primele magazine în luna iunie, la București, continuă expansiunea pe plan local ...
Hurezeanu a declinat propunerea de a candida la Preşedinţie: Nu port pălării mai mari decât îmi permite capul
Hurezeanu a declinat propunerea de a candida la Preşedinţie: Nu port pălării mai mari decât îmi permite capul
Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, a declinat propunerea de a candida la președinție.
Israel: Netanyahu ameninţă că va acţiona cu ‘forţă şi hotărâre’ contra rebelilor houthi din Yemen
Israel: Netanyahu ameninţă că va acţiona cu ‘forţă şi hotărâre’ contra rebelilor houthi din Yemen
Israelul va continua să acţioneze cu forţă şi hotărâre contra rebelilor houthi din Yemen, acuzaţi de periclitarea ...