Reprezentanţii instituţiei arată că publicarea programului de activitate se încadrează în operaţiunile şi activităţile realizate de Institutiile Supreme de Audit (SAI) pentru care standardele INTOSAI recomandă transparenţă şi responsabilitate.
„În acest sens, Curtea de Conturi a României realizează un pas important în comunicarea cu entităţile auditate cu privire la planificarea misiunilor de audit, inclusiv tematica acestora, asigurând deopotrivă şi accesul publicului la informaţiile referitoare la activităţile instituţiei. Totodată, publicarea programului de activitate al Curţii de Conturi reprezintă o nouă abordare a conducerii instituţiei faţă de propriile structuri prin facilitarea unei mai bune derulări a procesului de asigurare, consiliere şi evaluare în cadrul misiunilor de audit”, se arată în comunicat.
Publicarea pe site-ul propriu al activităţii a fost aprobată de Curtea de Conturi prin hotărârea nr. 315/9 august 2018.
Programul de activitate al Curtii de Conturi pe anul 2018 – semestrul II cuprinde acţiunile structurilor centrale şi teritoriale cu privire la entităţile care urmează să fie auditate până la sfârşitul anului pe cele trei tipuri de audit public extern: financiar, de conformitate şi de performanţă.
Lista privind administraţia publică centrală include un număr de 38 de instituţii care vor fi auditate în următoarele luni, printre care majoritatea ministerelor, Administraţia Prezidenţială, Serviciul Român de Informaţii, Secretariatul General al Guvernului, Consiliul Concurenţei, Eximbank, Primăria Municipiului Bucureşti, Academia Română.