Dacia Lodgy a ieşit pe scenă. Vezi cât costă

Dacia Lodgy a debutat la Salonul Auto de la Geneva. Monovolumul poate fi comandat şi de români începând din 7 martie.
Economica.net - mar, 06 mart. 2012, 10:54
Dacia Lodgy a ieşit pe scenă. Vezi cât costă

Mult aşteptatul monovolum este fără îndoială vedeta standului Dacia de la Salonul Auto de la Geneva.

Maşina va fi comercializată la preţuri cuprinse între 9.500 şi 14.700 euro cu TVA şi va avea o garanţie de trei ani sau 100.000 km.

Motorizări

Sunt disponibile două motoare pe benzină: 1.6l 85 CP şi propulsorul TCe  de 1,2 litri turbo de 115 cai putere. Ultimul este cel mai nou motor pe benzină cu injecţie directă turbo din cadrul Grupului Renault.

Oferta diesel este reprezentată de motorul 1.5 dCi, apreciat pentru fiabilitatea şi performanţele sale. Versiunile dCi 90 şi dCi 110 beneficiază de semnătura Dacia eco², care evidenţiază nivelul scăzut al consumului şi al emisiilor de CO2.

Dacia Lodgy are o lungime de 4,5 metri si ofera un volum considerabil al portbagajului, inclusiv în varianta cu 7 locuri. De asemenea, Lodgy are 3 rânduri de scaune.

Lodgy este cea mai mare si mai spatioasa Dacia din istorie (4,50 lungime, fata de 4,31 m Duster si 4,47 Logan MCV). Ca pret, monovolumul se situează în gama Dacia între Logan si Duster, oferind mai mult spatiu decât Logan si Duster, un pret mai mare în comparatie cu berlina, dar mai mic fata de SUV.

Dacia Lodgy dispune de unul din cele mai încăpătoare portbagaje din segmentul său. Volumul acestuia ajunge la 2 617 dm3 în configuraţia cu două locuri, 827 dm3 în configuraţia cu cinci locuri şi 207 dm3 în configuraţia cu şapte locuri.

Lodgy oferă la interior numeroase spaţii de depozitare ce însumează un volum de până la 30 de litri. Merită remarcat spaţiul de depozitare foarte practic amplasat în partea superioară a planşei de bord, care oferă o capacitate de până la 3 litri.

Dacia high-tech

O noutate absolută în gama Dacia este sistemul de navigaţie şi multimedia (MEDIA NAV) disponibil în opţiune la un preţ imbatabil, de doar 300 € (TVA inclus). Sistemul cuprinde radio, USB şi priză jack, Bluetooth şi sistem de navigaţie integrat cu touch screen 7 inci (18 cm).

Din pagina de meniu pot fi accesate cu uşurinţă cele şase funcţii esenţiale: radio, multimedia, telefon, hartă, sistem de navigaţie, reglaje.

Tehnologia Bluetooth permite utilizarea telefonului handsfree, sincronizarea contactelor şi a istoricului apelurilor, precum şi ascultarea fişierelor muzicale de pe suporturi portabile.

Prizele USB şi jack permit conectarea unui Ipod sau a unui smartphone. Titlurile sunt afişate pe ecranul MEDIA NAV iar selectarea pieselor se face uşor fie pe touch screen, fie cu ajutorul satelitului de comandă de la volan.

Sistemul de navigaţie touchscreen intuitiv dispune atât de grafică 2D cât şi Birdview (3D). Datorită prizei USB şi a interfeţei web dedicate, clienţii pot completa şi actualiza conţinutul sistemului de navigaţie.

Lodgy oferă o a doua soluţie multimedia (în serie pentru nivelele de echipare Ambiance si Laureate), Dacia-Plug&Radio, 2 DIN, care cuprinde un radio CD cu Mp3, conexiune bluetooth, priză jack, USB şi satelit de comandă pe volan.

O altă noutate în gama Dacia îşi face apariţia pe modelul Lodgy: limitatorul de viteză, disponibil opţional pe versiunea Laureate. Acesta îi permite şoferului să stabilească o viteză de rulare pe care nu doreşte să o depăşească.

O altă tehnologie utilă disponibilă opţional, în acelaşi pachet cu limitatorul de viteză, este sistemul de asistenţă la parcarea cu spatele.

Lodgy propune ca noutate absolută în gama Dacia scaunele încălzite pentru locurile din faţă, disponibile opţional pe nivelul de echipare Laureate.

Citeşte şi Dacia reînvie Solenza: mai mare şi high-tech

Cea mai sigura Dacia

Dacă Dacia Logan si Duster nu au impresionat la testele EuroNCAP, Lodgy ar putea deveni cea mai sigura Dacia din istorie. Lodgy va avea 4 airbaguri (2 frontale, 2 laterale) în variantele standard, dar ESP va fi doar opţional. De asemenea, monovolumul va avea în dotarea standard ABS şi AFU (sistem de Asistenţă pentru Frânarea de Urgenţă). Astfel, Lodgy ar putea obţine 4 stele la testele EuroNCAP.

Lodgy a fost testat pe parcursul a aproape 2 milioane de kilometri, pe mai multe tipuri de drumuri şi în diferite condiţii, inclusiv în condiţii extreme.

Dacia Lodgy va avea o garanţie de 3 ani sau 100.000 km.

2 sau 3 variante. Utilitara s-ar putea numi Dokker

Dacia Lodgy va fi disponibil în mai multe variante. Una cu şapte locuri, una cu 5 locuri şi o utilitară.  În versiunea cu cinci locuri, portbagajul ofera un volum record de încarcare: 700 de litri, conform presei franceze. În spaten spate nu sunt locuri independente ci există doar două banchete. Încă nu se ştie dacă banchetele se vor culisa.

Lodgy ar putea „canibaliza” Loganul

Directorul comercial al companiei, Thomas Dubruel, a spus ca exista posibilitatea ca Lodgy sa „canibalizeze într-o oarecare masura” modelul Logan întrucât ambele se adreseaza familiilor.

„Logan va fi într-o oarecare masura canibalizat de Lodgy, însa acesta din urma va reusi sa creeze un alt profil de clienti. Anul 2012 va fi în continuare anul gamei prezente”, a afirmat Dubrel.

Oficialul Dacia a spus ca grupul Renault vizeaza în viitor introducerera în gama Dacia a unor modele care vor acoperi segmente noi de automobile.

„Exista un plan de produs cu care vom intra si pe alte segmente de masini, cum s-a întâmplat si în cazul Sandero, care acopera segmentul citadin. Fiecare nou produs care va intra în gama se va adresa unui segment nou de clienti”, a explicat directorul Dacia.

Cu cine va concura Dacia Lodgy

Preţul de  sub 10.000 euro face din Lodgy un concurent puternic pe piaţa MPV. De fapt, în acest moment, niciun monovolum nu poate concura cu Dacia Lodgy atunci când vine vorba de preţ. Fiat Doblo Panorama( 7 locuri) are preţuri începând de la 15.726 euro, Ford Transit Connect de la 18.562 euro si Opel Zafira (7 locuri), de la 16.790 euro.

Citeşte şi Dacia Lodgy: Prima imagine din interiorul monovolumului românesc

De la Popster, la Lodgy. De unde vine numele

Toata lumea îi spunea Popster. Se pare ca cei de la Renault au hotarât sa-i dea un nume mai apropiat de Logan si care sa exprime directia pe care vrea s-o impuna monovolumul. Numele pe care l-a primit vine din limba engleza Lodge (casa, locuinta, casa de vacanta, cazare). Astfel, Dacia vrea sa impuna Lodgy ca o familie de familie, spatioasa, functionala, dar si ieftina. Eric Pasquier, directorul gamei Entry de la Renault, spune ca monovolumul arata evolutia normala a marcii. „Am avut Sandero, Duster si acum vine firesc Lodgy ca o continuare logica in gama Dacia, marca ce se doreste a fi orientata tot mai mult catre familii”, a declarat Eric Pasquier, şeful gamei entry de la Renault pentru 0-100.ro în 2011.

Dacia Africană

Uzina din Maroc va fi cea mai competitiva fabrica a grupului Renault a promis seful Renault, Carlos Ghosn, înca din 2007, când a fost anuntat proiectul. Salariatii africani vor avea cam jumatate din salariile de la Pitesti.

Uzina de la Tanger, Maroc, unde se fabrică Dacia Lodgy

Sursa foto: 0-100.ro

Citeşte şi Dacia devine africană. De ce este important pentru români

Ce se va alege de Dacia? Renault face încă o fabrică în Africa

Fabrica de la Tanger este prima  construita de la zero, dupa 1998, când a luat fiinta fabrica din Brazilia, de la Curitiba.

Fabrica africana va scoate 150.000-170.000 de masini pe an, pe o singura linie de fabricatie, în trei schimburi.  De anul viitor, o noua linie de productie va fi adaugata, ceea ce înseamna un total de 340.000 de masini pe an, poate chiar 400.000, daca se lucreaza si în week-end-uri. Adica tot atât cât fabricile Renault din Franta, cele de la Flins sau Douai.

Automobile Dacia a vândut anul trecut 343.233 de automobile la nivel mondial, nivel apropiat de anul 2010.

În România, Dacia a vândut anul trecut 30.867 de autovehicule, cifra constituind o scadere de 15,9% fata de numarul vehiculelor comercializate în 2010.

Te-ar mai putea interesa și
Avionul azer s-a prăbușit în Kazahstan după o lovitură a unei rachete rusești, spun surse azere. Rusia cere prudență pe fondul speculațiilor
Avionul azer s-a prăbușit în Kazahstan după o lovitură a unei rachete rusești, spun surse azere. Rusia cere prudență ...
Surse guvernamentale azere au confirmat joi în exclusivitate pentru Euronews că o rachetă sol-aer rusească a provocat prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines la Aktau, în Kazahstan, accident......
Sute de mii de persoane din Balcani au rămas fără curent electric de mai multe zile, din cauza ninsorilor puternice
Sute de mii de persoane din Balcani au rămas fără curent electric de mai multe zile, din cauza ninsorilor puternice
Sute de mii de persoane din Bosnia-Herţegovina, Serbia şi Kosovo sunt lipsiţi de energie electrică de zile întregi din ...
Rusia spune că Franţa a încercat să stabilească un dialog despre Ucraina fără Kiev
Rusia spune că Franţa a încercat să stabilească un dialog despre Ucraina fără Kiev
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat joi că Franţa a încercat să stabilească "un dialog cu Moscova pe ...
Romsilva a investit 280 de milioane de lei în drumuri forestiere, pepiniere și utilaje moderne
Romsilva a investit 280 de milioane de lei în drumuri forestiere, pepiniere și utilaje moderne
Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva a investit în acest an peste 280 de milioane de lei în drumuri forestiere, ...